NOVAK OVAKO NEŠTO SKORO NIJE VIDEO! Đoković PRENERAŽEN: Ovo je pravo iznenađenje za mene!
Foto: PA/WILL OLIVER

hit izjava

NOVAK OVAKO NEŠTO SKORO NIJE VIDEO! Đoković PRENERAŽEN: Ovo je pravo iznenađenje za mene!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Djoković izgubio je od Austrijanca Dominika Tima 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5), u drugom kolu grupe "Bjorn Borg" na završnom Mastersu u Londonu.

Đoković je nakon što je brejkom izborio taj-brejk u trećem setu, propustio veliku šansu, jer je vodio 3:0 i 4:1.

Posle meča Novak je kratko prokomentarisao duel.

- Dominik je zaslužio pobedu. Igrao je veoma hrabar tenis i samo udarao lopticu. Ceo meč igrao je na isti način na koji je odigrao poslednji poen. Moram da mu skinem kapu i čestitam jer je odigrao odličan meč. Nisam odigrao mnogo ovakvih mečeva u karijeri gde je moj protivnik išao bukvalno na svaki udarac. Bio je neverovatan, a u nekim fazama bilo je nestvarno da je bukvalno udarao loptu što je jače mogao. Njegov nivo bio je izuzetno visok. Ovo danas je bilo neverovatno. Svaku loptu udarao baš jako i to je ulazilo - rekao je Novak posle poraza.

Drugi reket sveta istakao je da bio iznenađen onim što je video sa druge strane mreže.

- Iskoristio je svaku priliku da udari loptu što je jače mogao. I ranije smo se susretali, znao sam kako igra, ali ono što je uradio ovog puta je stvarno posebno. Znao sam da može da igra na visokom nivou, ali ovog puta je to bilo fenomenalno - naveo je Đoković.

Novak je priznao da je dao sve od sebe, ali da nije uspeo da nađe rešenje za raspoloženog Austrijanca.

- Morao sam da se žestoko borim, i učinio sam to, vratio sam se u trećem setu posle njegovog brejka i vođstva 6:5, izborio taj-brejk. Vodio sam 3:0, pa 4:1, možda je trebalo u tim trenucima da budem agresivniji... On zaslužuje sve pohvale - napomenuo je Đoković.

Novak će se za polufinale završenog Maszersa u sezoni boriti u četvrtak sa Rodžerom Federom.

- Još sam u igri. Igraću protiv Rodžera - pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Sve je jednostavno - napomenuo je srpski teniser i naglasio da trijumf protiv Federera u finalu Vimbldona i pritisak koji nose takvi duelu u ovom trenutku nije važan.

Kurir sprot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track