PRIVILEGOVAN ŠTO SE TAKMIČI SA LEGENDAMA: Monfis: Igrao sam sa najboljom teniskom generacijom u istoriji, neprocenjivo!
Foto: Profimedia

BRUTALNO ISKREN

PRIVILEGOVAN ŠTO SE TAKMIČI SA LEGENDAMA: Monfis: Igrao sam sa najboljom teniskom generacijom u istoriji, neprocenjivo!

Tenis -

Francuz Gael Monfis potencijalni je protivnik Novaka Đokovića na egzibiciji "Mubadala svetski teniski šampionat" u Abu Dabiju.

"Neki ljudi me smatraju za šoumena na terenu, dok neki drugi moje ponašanje vide kao nešto sasvim prirodno. Neka svako odluči za sebe", rekao je Francuz u intervjuu za Sport 360.

Izuzetno ceni sve članove velike trojke.

"Imao sam veliku sreću da mogu da se takmičim sa njima u isto vreme. To je najbolja teniska generacija u istoriji, bez dileme. Velika je čast biti deo svega toga. Takmičiti se da tim legendama je nešto neverovatno", dodao je Francuz.

foto: EPA/CHEMA MOYA

Cicipas je deo grupe mladih igrača koja se nametnula. Tu su i Zverev, Hačanov, Rubljov, Medvedev, Šapovalov...

"Svi su sjajni. Veoma brzo su napredovali i sve ih volim podjednako. Igraju neverovatan tenis. Ne mogu da kažem čija igra mi se dopada više, svi su prirodno talentovani", zaključio je Monfis.

Petnaest godina je u profesionalnim vodama i "Slajdermen", kako ga mnogi zovu zbog čuvenog proklizavanja, kaže da i sa 33 godine jednako uživa u igri.

"Jedva čekam da počne egzibicija. Igrao sam samo jednom ovde, bilo je to lepo iskustvo. Konkurencija je velika, igrate sa najboljim teniserima na svetu i imate idealnu priliku da nešto promenite u svojoj igri. Idealan je momenat da se prilagodite uslovima i vidite gde vam je forma u ovom trenutku. Svi znaju kakva je konkurencija, srećan sam što sam deo svega toga ove godine", kaže Gael.

Egzibicija "Mubadala svetski teniski šampionat" igra se od 19. do 21. decembra u "Zajed Sport siti" centru u Abu dabiju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track