KIŠA, HLADNOĆA I NOVE LOPTICE IDU U PRILOG NOVAKU: Rafin stric zabrinut pred završetak Rolan Garosa! Đoković je u DOBROJ formi
Foto: EPA/Lynn Bo Bo, AP/Rebecca Blackwell

kreću odlučujuće borbe na šljaci pariza

KIŠA, HLADNOĆA I NOVE LOPTICE IDU U PRILOG NOVAKU: Rafin stric zabrinut pred završetak Rolan Garosa! Đoković je u DOBROJ formi

Tenis -

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, smatra da uslovi u kojima se zbog pandemije koronavirusa ove godine igra Rolan Garos više odgovaraju prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću, nego njegovom bratancu.

"Đoković je u veoma dobroj formi. Mislim da je glavni favorit sa novim lopticama. One su mnogo teže za Nadala", počeo je Nadal za agenciju AFP.

On je aludirao da je ovogodišnji Grend slem u Parizu potpuno drugačiji u odnosu na "stardarni", koji se održavao u maju i junu.

"Rafael deluje dobro, iako je došao u Pariz sa nekoliko pitanja zbog razlika u odnosu na ranije turnire. Igrao je veoma dobro protiv Travalje, a onda je protiv Korde bilo prviše vetrovito da bih dao neku ocenu. Kako se uslovi menjaju, tako morate da se prilagodite".

Rival Nadalu u četvrtfinalu Rolan Garosa biće Italijan Janik Siner.

"Ima sve da postane jedan od najboljih igrača svoje generacije. Sigurno je kandidat da jednog dana postane broj jedan. Biće teško Rafaelu, ali ima kvalitet za pobedu. Siner je ceo meč bio na vrhunskom nivou protiv Zvereva, koji nije bio najbolji... Ipak, Siner je veoma dobar igrač", upozorio je Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja