SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O ZAVRŠNOM MASTERSU U LONDONU: Novak pet godina čeka na titulu! Ovo su mu rivali
Foto: Profimedia

danas je žreb

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O ZAVRŠNOM MASTERSU U LONDONU: Novak pet godina čeka na titulu! Ovo su mu rivali

Tenis -

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković pokušaće da osvoji titulu na završnom mastersu u Londonu i tako na najbolji način zaokruži godinu koju je šesti put u karijeri završio na mestu broj jedan.

Đoković bi titulom ujedno prekinuo i post koji traje od 2015. godine kada su završni turniri u pitanju.

Žreb za takmičenje će biti održan u četvrtak od 17.45.

Turnir u Londonu počinje u nedelju i igraće se u "O2" Areni. Osmorica najboljih tenisera će biti podeljeni u dve grupe po četvorica tenisera i igraće svako sa svakim. Po dvojica najboljih ukrstiće se u polufinalu.

Titulu brani Stefanos Cicipas koji je prošle godine pobedio Dominika Tima u finalu.

Pored Đokovića, na turniru učestvuju Rafael Nadal, Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Dijego Švarcman. Rubljov koji je osvojio pet titula u 2020. godini i Švarcman su debitanti. Četvorica su do 24 godine starosti.

Kao što okolnosti sa korona virusom nalažu, igraće se iza zatvorenih vrata za publiku. Teniseri će vreme provoditi u "balonu". Svako ko želi da uđe u balon moraće da se testira na Kovid-19. Teniseri posle toga neće morati ponovo da se testiraju osim u slučaju da pokažu simptome Kovid-19. Svaki igrač će sa sobom moći da dovede tri člana tima i niko neće moći da napušta hotel. Svaki prekršaj značiće automatsku diskvalifikaciju tenisera.

Na turniru neće biti linijske sudije, već će se hok-aj sistem koristiti za sve odluke.

Inače, ovo je poslednji završni turnir koji će se igrati u Londonu, gde se igra od 2009. godine. Od naredne godine se turnir seli u Torino. Đoković je u prethodnih 11 finala u Londonu četiri puta osvajao titulu, i to u nizu od 2012. do 2015. godine. Pored toga, bio je finalista 2016. i 2018. godine, ali je gubio od Endija Mareja i Aleksandera Zvereva. Ukoliko šesti put pobedi na završnom turniru Đoković će se izjednačiti sa Federerom na vrhu. Trenutno deli drugo mesto sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom koji su takođe pet puta bili najbolji. Od ostalih učesnika turnira u Londonu niko nema više od jedne titule. Zanimljivo je da Nadal nikad nije pobedio na završnom turniru, a gubio je finala 2010. i 2013. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track