POČISTILA RUSKINJU Ubedljiv trijumf Osake na startu Australijan opena
Foto: EPA

lako do drugog kola

POČISTILA RUSKINJU Ubedljiv trijumf Osake na startu Australijan opena

Tenis -

Trostruka grend slem šampionka, japanska teniserka Naomi Osaka lako se plasirala u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je noćas pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:1, 6:2.

Treća teniserka sveta je na žrebu dobila potencijalno tešku protivnicu na startu, 39. teniserku na WTA listi koja je tri puta u poslednje četiri godine stizala do četvrtfinala Australijan opena, ali nije imala problema.

Japanki je bilo potrebno samo 68 minuta da stigne do pobede na "Rod Lejver Areni" i da zakaže meč s Francuskinjom Karolin Garsijom, koja je u prvom kolu slavila protiv Slovenke Polone Hercog sa 7:6, 6:3.

Takmičenje u prvom kolu završila je još jedna Slovenka, Tamara Zidanšek koja je izgubila od Kazahstanke Zarine Dijas sa 6:2, 7:5.

Prvu prepreku je preskočila i Amerikanka Venus Vilijms koja je stigla do prve grend slem pobede od 2019. godine. Vilijams je u svom 88. grend slem meču slavila protiv Belgijanke Kirsten Flipkens sa 7:5, 6:2.

Plasman u drugo kolo obezbedila je Italijanka Kamila Djordji koja je bila bolja od Jaroslavke Švedove iz Kazahstana sa 6:3, 6:3, dok je Kanadjanka Rebeka Marino pobedila Australijanku Kimberli Birel sa 6:0, 7:6.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track