NOVAK KAO BRZI VOZ Srbin na IMPRESIVAN način započeo odbranu titule! Iskusni Francuz nije znao šta ga je snašlo! (VIDEO)
Foto: EPA

AUSTRALIJAN OPEN

NOVAK KAO BRZI VOZ Srbin na IMPRESIVAN način započeo odbranu titule! Iskusni Francuz nije znao šta ga je snašlo! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković silovito je krenuo u odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije.

Novak je na startu popularnog Ozi opena ubedljivo savladao iskusnog Francuza Žeremija Šardija sa 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:2).

Đoković je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao dešavanja na terenu. Delovao je impresivno i za svega 1 sat i 31 minuta igre uspeo je da izbori plasman u narednu rundu takmičenja.

Đoković je u prvom i devetom gemu prvog seta oduzeo servise Šardiju i poveo u meču. Takođe i u drugom setu je napravio dva brejka, u drugom i četvrtom gemu i posle 53 minuta igre poveo je sa 2:0.

Sa dobrom igrom Đoković je nastavio i u trećem gemu, u kome je takodje dva puta oduzeo servis Šardiju i plasirao se u drugo kolo.

Srpski as će u drugom kolu odmeriti snage sa američkim teniserom Fransisom Tijafoom, koji je na startu takmičenja ubedljivo savladao Italijana Stefana Travalja.

TOK MEČA:

Drugi set:

6:2 - KRAJ! UBEDLJIV TRIJUMF NOVAKA!

5:2 - Šardi smanjuje prednost Đokovića, međutim, u narednom gemu Novak servira za pobedu i plasman u drugo kolo.

5:1 - Novak na gem od trijumfa! Šardi će servirati sa ostanak u meču!

4:1 - NOVI BREJK SRBINA! Novak juriša ka trijumfu! Najduži i najuzbudljiviji gem na ovom meču pripao je srpskom teniseru. Đoković je posle velike borbe iskoristio četvrtu brejk loptu u gemu i uspeo da oduzme servis Francuzu.

3:1 - Ne posustaje Novak! Još jedan sjajan gem Srbina.

2:1 - Šardi smanjuje prednost! Francuz osvaja servis gem, na oduševljenje uspavane publike u Melburnu.

Žeremi Šardi
foto: EPA

2:0 - Đoković rutinski stiže do potvrde brejka! Siguran servis gem za 2:0 u trećem setu.

Novak Đoković
foto: EPA

1:0 - NOVAK PRAVI BREJK! Nezaustavljiv je Srbin na ovom meču. Odmah na startu trećeg seta oduzima servis Francuzu.

6:1 - NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Impresivan je Đoković na ovom meču! Za 57 minuta igre stigao je do ubedljive prednosti 2:0 u setovima.

5:1 - Konačno je Šardi uspeo da prekine seriju Novaka i osvoji gem. Bez izgubljenog poena je došao do prvog gema u drugom setu. Novak će u narednom servirati za 2:0 u setovima.

5:0 - Nezaustavljiva serija Đokovića! Još jedan ekspresan gem srpskog tenisera.

4:0 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Nastavlja se surova dominacija Novaka na ovom meču! Srpski teniser je ponovo oduzeo servis nemoćnom Francuzu i sada ima ubedljivu prednost u drugom setu.

3:0 - Đoković potvrdio brejk! Još jedan perfektan servis gem nezaustavljivog Srbina. Novak "gazi" rivala.

2:0 - BREJK! Savršen start drugog seta za Novaka! Srpski teniser dolazi do dve vezane brejk lopte, odmah koristi priliku i oduzima servis iskusnom Francuzu.

1:0 - Novak osvaja gem bez izgubljenog poena! Srbin nastavlja tamo gde je stao u prvom setu! Još jedan ekspresan servis gem Đokovića za prednost na otvaranju drugog seta.

Prvi set:

6:3 - BREJK! NOVAK OSVAJA PRVI SET! Posle svega 33 minuta igre najbolji teniser sveta dolazi do prednosti od 1:0 u setovima. Đoković je u devetom gemu izvršio pritisak na servis Šardija, nakon jedne greške Francuza stigao do nove brejk šanse i na najbolji mogući način zavrišio prvi set.

5:3 - Sjajan gem Novaka! Za manje od jednog minuta najbolji teniser sveta je bez izgubljenog poena uspeo da osvoji novi gem.

4:3 - "Preživeo" je Šardi još jedan servis gem. Ponovo je Novak vršio pritisak, pretio brejkom, ali Francuz je u finišu odigrao nekoliko sjajnih poena i uspeo da osvoji gem.

4:2 - Još jedan siguran gem Novaka! Ekspresno Srbin osvaja svoj servis gem i povećava prednost u prvom setu.

Đoković - Šardi
foto: AP

3:2 - Uz dosta muke Šardi osvaja servis gem. Imao je Novak priliku da ponovo napravi brejk i dođe do ubedljivije prednosti u prvom setu, međutim, Francuz je uspeo se izvuče iz neugodne pozicije. Novak je nakon perfektne forhend dijagonale došao do nove brejk prilike, ali Šardi osvaja tri poena u nizu i smanjuje zaostatak.

3:1 - Đoković sa lakoćom dobija novi servis gem. Srbin sigurno čuva rano stečenu prednost.

2:1 - Šardi smanjuje prednost. Francuz zahvaljujući odličnom servisu uspeva da osvoji prvi gem na meču.

Đoković - Šardi
foto: AP

2:0 - Novak rutinski potvrdio brejk. Srpski as je bez većih problema došao do prednosti od 2:0. Nakon 30:30, usledio je sjajan bekhend Novaka, potom i siguran servis za novi gem.

1:0 - ĐOKOVIĆ PRAVI BREJK! Sjajan start srpskog tenisera. Odmah je izvršio pritisak na servis Francuza, ekspresno stigao do dve vezane brejk lopte i iskoristio priliku koja mu se ukazala.

Počinje meč, Šardi će prvi servirati.

Đoković - Šardi
foto: Printskrin

Srpski teniser započinje odbranu titule na Australijan openu. Prva prepreka na putu ka devetom trofeju u Melburnu biće mu trenutno 66. teniser sveta Žeremi Šardi.

Đoković i Šardi odigrali su do sada 13 međusobnih duela, a srpski as ima maksimalan učinak protiv vršnjaka iz Francuske.

Đoković - Šardi
foto: Printskrin

Ukoliko savlada Francuza, Novak će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Fransisa Tijafa, koji je na startu turnira bio ubedljiv protiv Italijana Stefana Travalja.

Srbin je već osam puta podizao pehar u Melburn parku i ove sezone je najveći favorit da to ponovo učini.

Tok meča možete uživo pratiti na Kurir sportu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track