MATS VILANDER OTKRIO ŠOK DETALJE I UPLAŠIO TENISKU JAVNOST Nadal se muči, veoma sam TUŽAN kada ga gledam, kraj njegove karijere...
Foto: lev radin / Shutterstock.com, Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com

nije dobro

MATS VILANDER OTKRIO ŠOK DETALJE I UPLAŠIO TENISKU JAVNOST Nadal se muči, veoma sam TUŽAN kada ga gledam, kraj njegove karijere...

Tenis -

Mats Vilander nije veliki optimista kada je reč o nastavku karijere Španca Rafaela Nadala.

Nadal će zbog povrede stopala propustiti ostatak sezone, a Vilander konstatuje kako se ljubitelji tenisa polako navikavaju na činjenicu da Nadala nema na turnirima.

"Mislim da se svi polako navikavamo da Rafa ne igra. Pokušava, uvek se nekako sprema, ali se ne dešava da ga gledamo. Otišao je u Vašington da bi odigrao nekoliko gemova, pokušao je u Kanadi i nije išlo. Očigledno se trudi, ali ne uspeva da zaigra", kaže Vilander.

Mats Vilander
foto: Profimedia

On dodaje da je prilično zabrinut za nastavak karijere osvajača 20 grend slem titula.

"Svake godine imam utisak da igra sve manje i manje. Stari i telo se muči. Mora da trenira žestoko da bi ponovo igrao. Veoma sam tužan, veoma zabrinut, ali mislim da će se vratiti i igrati sve dok jednom bude rekao da više ne može".

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Vilander ipak veruje da taj kraj ipak nije blizu.

"Ne mislim da je ovo kraj ere, daleko od toga. Možda bude kraj osvajanja turnira i grend slemova, ali svi dobro znamo tu ljubavnu priču između Rafe i Rolan Garosa. Nikada ne možete da kažete da je toj vezi kraj sve dok Rafa ne reši da okači reket o klin. Možda je kraj eri pobeđivanja, ali era punjenja tribina, pojavljivanje pred navijačima i igranje za njih, to će potrajati još nekoliko godina", uveren je Šveđanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track