OBJAVLJEN ŽREB ZA MASTERS U PARIZU: Juriš na šestu titulu u gradu svetlosti! Novak na startu slobodan, u finalu revanš Medvedevu!
Foto: Profimedia

Idemo!

OBJAVLJEN ŽREB ZA MASTERS U PARIZU: Juriš na šestu titulu u gradu svetlosti! Novak na startu slobodan, u finalu revanš Medvedevu!

Tenis -

Novak Đoković slobodan je na startu mastersa u Parizu, a u drugom kolu će igrati sa boljim iz meča Marton Fučovič - Fabio Fonjini

Biće to prvi Đokovićev meč još od finala US opena, u kojem je izgubio od Danila Medvedeva. Prvi nosilac na Novakovom putu trebalo bi da bude Gael Monfis, Francuz kojeg je Novak savladao u finalu za prvu od svojih pet pariskih titula (2009). Prethodno, Monfis mora da dobije kvalifikanta, pa boljeg iz duela Manarino - Basilašvili.

Projektovani Đokovićev rival u četvrtfinalu je Andrej Rubljov - u drugom kolu Rus čeka boljeg iz duela Fric - Sonego, a prvi nosilac na putu mu je Kameron Nori. U tom delu žreba je i Filip Krajinović, koji se sastaje sa Rejlijem Opelkom u prvoj rundi.

Stefanos Cicipas je treći nosilac i potencijalni Novakov protivnik u polufinalu, ali dotad je dug put. Grka u drugoj rundi čeka pobednik duela Haris - De Minor, prvi nosilac na putu mu je Bautista Agut, a u četvrtfinalu su projektovani Hubert Hurkač ili Feliks Ože-Alijasim.

U tom delu žreba je i Laslo Đere, koji u prvoj rundi igra sa nekim od kvalifikanata.

Danil Medvedev, prvak iz 2020. godine, u drugom kolu će igrati sa boljim iz duela Ilja Ivaška - Albert Ramos, u trećoj rundi mu je projektovan zemljak Aslan Karacev, a u četvrtfinalu Janik Siner. Italijan će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela Karlos Alkaraz - Pjer-Ig Erber.

Projektovano je polufinale Medvedeva sa Aleksanderom Zverevom, koji će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz duela Dušana Lajovića i Mekenzija Mekdonalda. Potom mu sledi Dimitrov, a Zverev bi u četvrtfinalu trebalo da ide na Ruda, ali kod Norvežanina u osmini su Tijafo i Švarcman, a u drugom kolu Ruda čeka ili Evans ili Bublik.

Pobedniku će pripasti 336.000 evra, finalisti 187.000, a za poraz u prvoj rundi dobija se 13.700 evra.

Neposredno pred početak žreba, objavljeno je da se povukao Italijan Mateo Beretini.

Miomir Kecmanović pokušace kroz kvalifikacije da pronađe put do glavnog žreba, a prvi rival mu je Jegor Gerasimov iz Belorusije, od kojeg je nedavno izgubio u Moskvi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track