LAJOVIĆ IZGUBIO OD 246 MESTA SLABIJE RANGIRANOG GOJE: Srbija gubi od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa! Sve nade polažemo u Novaka
Foto: EPA/JUANJO MARTIN

TENISKI SPEKTAKL U MADRIDU

LAJOVIĆ IZGUBIO OD 246 MESTA SLABIJE RANGIRANOG GOJE: Srbija gubi od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa! Sve nade polažemo u Novaka

Tenis -

Teniska reprezentacija Srbije gubi od Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa sa 1:0.

Dušan Lajović, 33. igrač na svetu, je poražen od 279. na ATP listi Borne Goje sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2.

Srbija je u teškoj situaciji pošto je računala na pobede oba singla kako bi izbegla da dublovi odlučuju jer su na strani Hrvatske prvi dubl sveta Mektić - Pavić.

Ipak, pre toga mora Novak Đoković da dobije Marina Čilića, a zatim da proba sa Nikolom Ćaćićem da izbori pobedu.

Gojo je bolje počeo meč i poveo je sa 4:1, ali je posle toga Lajović popravio igru, osvojio je pet uzastopnih gemova i poveo sa 1:0.

Hrvatski igrač poveo je u drugom setu sa 2:0 i 4:2, prednost brejka je sačuvao do kraja i izjednačio u meču.

Gojo je bio ubedljiv u odlučujućem setu, prepustio je Lajoviću samo dva gema i doneo prvi poen Hrvatskoj u polufinalu.

U drugom polufinalu u subotu igraju Rusija i Nemačka.

Kurir sport

TOK MEČA LAJOVIĆ - GOJO

3. SET

2:5 - Duci je produžio meč, lagano je stigao do gema.

1:5 - Neumoljiv je Gojo, bez izgubljenog poena dobija novi gem.

1:4 - Duci prekida nalet Goja. Dobija gem bez izgubljenog poena.

0:4 - Bez izgubljenog poena Gojo potvrđuje brejk.

0:3 - Neverovatno, Lajović nikako da pronađe svoju igru. Spasao je dve vezane brejk lopte, a onda ponovo dozvolio rivalu da dođe u priliku i osvoji gem. Lajović ima dva brejka zaostatka u odlučujućem setu.

0:2 - Gojo je potvrtio brejk i na dobrom je putu da donese Hrvatskoj prednost u polufinalu.

0:1 - Neverovatno, i treći set Lajović počinje sa minusom u gemovima.

Dušan Lajović, Dejvis kup, Srbija, hrvatska, Madrid
foto: EPA/JUANJO MARTIN

2. SET

3:6 - Gotov je drugi set. Gojo je odservirao dva asa, imao još dva dobra prva servisa. Šteta, jer je Lajović pri rezultatu 2:3 imao gem loptu ali je nije iskoristio. Gem je trajao 49 minuta.

3:5 - Lajović je bez izgubljenog poena smanjio rezultat u drugom setu.

2:5 - Gojo je na prvu gem loptu napravio duplu servis grešku, ali je zatim asom dobio gem. Njegov prvi as u drugom setu.

2:4 - Neverovatno, Lajović ponovo ima brejk zaostatka. Imao je Duci gem loptu za izjednačenje, a zatim duplom servis greškom dopustio Goju da ponovo stekne brejk prednosti.

2:3 - BREJK! U pravom trenutku Lajović vraća brejk zaostatka! Duci je iskoristio drugu brejk loptu.

1:3 - Posle 61. minuta igre Lajović dobija prvi gem u drugom setu. Puno muka je imao Duci u gemu, spasao je dve brejk lopte.

0:3 - Šteta, Lajović je poveo sa 0:30, međutim Hrvatska vodi sa 3:0. Veliki usponi i padovi Ducija.

0:2 - Opet nesigurniji početak seta za Lajovića, Gojo ponovo prvi pravi brejk, i to sa nulom. Lajović je bacio reket iz besa.

0:1 - Gojo je prvi servirao i bez većih problema je dobio prvi gem u drugom setu.

1. SET

6:4 - Takooo jeee! Dušan Lajović je posle velikog preokreta dobio prvi set koji je trajao 42 minuta. Lajović je gubio 1:4, 0:30, a onda je krenuo srpski inat!

5:4 - BREJK! Lajović je osvojio 13 poena zaredom i sada ima brejk prednosti! Četiri gema u nizu dobija Duci!

4:4 - Kakav forhend viner Lajovića za kraj gema u kome je sa nulom dobio rivala! Duci je u naletu od tri vezana gema.

3:4 - Brejk Lajovića! Gojo je poveo sa 40:0, a onda je usledio nalet srpskog igrača koji je vezao pet poena. U meču smo videli dva ničim izazvana brejka, u gemovima u kojima su serviseri imali po 40:0.

2:4 - Mučio se Duci na svom servisu, ali je uspeo da ga dobije posle osam odigranih poena. Lajović pokazuje znake života u igri u polju.

1:4 - Gojo je stigao do 40:0, Lajović osvojio jedan poen, ali Hrvat dobija gem. Gojo ima 82% odsto uspešnosti prvog servisa, Lajović tek 50.

1:3 - Konačno prvi gem za Lajovića. Lajović dobro servira, ali Gojo sjajno riternira. Ipak, najbitnije je da je Lajović skinuo nulu.

0:3 - Gojo ima odličan servis i to je demonstrirao na startu ovog meča. Lajović je psihološki jako loše ušao u meč.

0:2 - Forhend je zakazao u ovom meču, pa Gojo pravi brejk. Lajović je imao 40:0, ali nije uspeo da završi gem.

0:1 - Lajović je osvojio prva dva poena, ali je zatim Gojo sjajnim servisima uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije.

Dušan Lajović, Viktor Troicki, Dejvis kup
foto: Printskrin

Selektor Srbije Viktor Troicki odredio je tim za polufinale protiv Hrvatske.

Prvi će na teren Dušan Lajović protiv Borne Goja, zatim Novak Đoković igra protiv Marina Čilića. Za dubl su planirani Nikola Ćaćić i Novak Đoković protiv Nikole Mektića i Mate Pavića.

Dušan Lajović je trenutno 33. na svetu, dok je Gojo 279. na listi. Gojo ima 23 godine, visok je 196 cm i težak 90 kilograma. U karijeri je odigrao samo osam mečeva na ATP turu i ima pet poraza. Ove godine igrao je dva meča i oba izgubio.

Lajović ima 31 godinu, visok je 183, težak 83. Iza sebe nema sjajnu sezonu.

02:25

NIKOLA ĆAĆIĆ PRED OKRŠAJ SA HRVATIMA: Nadam se da ćemo dobiti prvi meč!

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković, u najavi meča protiv Hrvatske rekao je da to nije "obično polufinale".

Srbija i Hrvatska od 16 časova u Madridu igraju za finale Dejvis kupa.

"Očigledno postoji veliko rivalstvo jer su to susedne zemlje, i uvek postoji ekstra pritisak, dodatna motivacija i dodatna očekivanja obe nacije i očekuje se pobeda. Bez obzira na to šta se desi na terenu, ono što je veoma lepo u smislu pozitivne poruke i poštoavnja i prijateljstva sa tim momcima na terenu i van njega. Siguran sam da će se oba tima potruditi dapobede. Nije to samo polufinalu, igraju Hrvatska i Srbija i to nam je dodatno značenje", rekao je Novak Đoković.

Srbija i Hrvatska su dva puta igrale u Dejvis kupu, i Srbija ima stopostotan učinak. U godini kada je osvojena "salatara" Srbija je te 2010. godine u Splitu bila ubedljiva sa 4:1. Pet godina kasnije u Kraljevu bila je još ubedljivija - 5:0.

Jasno je da će Novak Đoković biti prvi reket Srbije, ali će tek sat vremena pred početak meča biti poznato ko će biti drugi reket. Selektor Viktor Troicki je do sada isprobao trojicu tenisera, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića. Ukoliko srpski tim povede sa 2:0 u singlovima, jasno je da će dubl biti nevažan, ali ako bude nerešeno, onda je jasno da će Novak Đoković sa Nikolom Ćaćićem pokušati da izbori finale.

Jasno je i da je u pomenutom dublu Hrvatska veliki favorit. Razlog je jednostavan, Mektić i Pavić su najbolji dubl na svetu i protiv svakoga imaju ulogu favorita.

Novak Đoković je favorit protiv Marina Čilića, protiv koga vodi sa 17:2.

Ostaje, dakle, ključ prvi meč u kome će igrati drugi reketi. Za Hrvatsku će po svemu sudeći na teren Borna Gojo, jedno od najvećih iznenađenja na turniru, teniser koji je dobio Sonega u Italiji i odveo Hrvatsku dalje. Ipak, sva trojica tenisera Srbije koji konkurišu za meč su bolje plasirani od Goja i imaće ulogu favorita, ali to svakako i na delu treba sprovesti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track