NADALOV TRENER IZNENADIO SVET REČIMA O GREND SLEM TRCI: Rafa NIJE OPSEDNUT, biće srećan čak iako Đoković osvoji 25 titula!
Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT, Profimedia

španac se oglasio

NADALOV TRENER IZNENADIO SVET REČIMA O GREND SLEM TRCI: Rafa NIJE OPSEDNUT, biće srećan čak iako Đoković osvoji 25 titula!

Tenis -

Čuveni španski teniser Karlos Moja, aktuelni trener Rafaela Nadala, komentarisao je trku na grend slem turnirima.

Nadal je u Melburnu napravio razliku u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera, stigao je do 21. titule na najvećim turnirima, dok su dva velika rivala ostala na 20.

- Ne mogu da se ne divim onome što je Rafa uradio. Njegov trijumf u Melburnu je impresivan, način na koji je savladao prepreke, kako je promenio taktiku u finalu protiv Medvedeva. S obzirom na situaciju u kojoj je bio pre turnira i da je imao toliko problema sa stopalom, ostvario je spektakularan rezultat - poručio je Moja tokom pojavljivanja u jednom podkastu.

On je zemljaka poredio sa nekim legendarnim sportistima, a među njih je uvrstio i najboljeg tenisera sveta.

- Na prste jedne ruke možemo izbrojati sportiste koji su u istoriji uradili nešto slično kao Rafa. To su Majkl Džordan, Tajger Vuds, čak u tenisu imamo Novaka Đokovića. Impresionira taj njihov takmičarski gen, sposobnost da sve preokrenu u svoju situaciju. Da smo pisali scenario za turnir pre njegovog početka, realnost bi sigurno bila bolja.

Moja je potom iznenadio rečima o krajnjim planovima "bika sa Majorke", rekavši da Rafa ne bi žalio ni u slučaju da ne osvoji više nijedan trofej na nekom od grend slema.

- Kada razmislimo, to je impresivan učinak. Mi u Australiji nikada nismo pričali o 21. tituli. Znali smo da postoji mogućnost da je osvoji, ali razgovor o tome bi doneo samo dodatni pritisak. Ne želim da podstičem debatu o tome ko će imati najviše titula, ostavljamo je navijačima i novinarima. Rafa je zadovoljan onim što ima. Biće srećan iako završi sa 21 trofejem, a Đoković sa 25. Nije dobro biti opsednut. Nadal jeste motivisan, neće odustati od borbe za 22. titulu, ako mu se ukaže prilika. Ali što se debate tiče, sve dok su oni aktivni, nema mnogo smisla. Ja naravno verujem da Rafa može da osvoji 24 ili 25 slemova - zaključio je Karlos Moja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track