ĐOKOVIĆ PODELIO ITALIJU! Političarka ga zvala da dođe, ali ovaj čovek kao da ga MRZI: Ne bih mu dao ni da se TUŠIRA U KAMPERU!
Foto: Profimedia

napeto pred masters

ĐOKOVIĆ PODELIO ITALIJU! Političarka ga zvala da dođe, ali ovaj čovek kao da ga MRZI: Ne bih mu dao ni da se TUŠIRA U KAMPERU!

Tenis -

Novak Đoković bi mogao da naiđe na nove probleme zbog stava koji ima o primanju vakcine u nastavku sezone, a među turnirima na kojima je neizvesno učešće srpskog tenisera je masters u Rimu.

U pitanju je samo jedan od velikog broja turnira na kojima Đoković možda neće moći da zaigra zbog pravila i mera protiv pandemije korona virusa

Turnir u prestonici Italije zakazan je za prve dve nedelje maja, a Đoković i prošle sezone ima obavezu da odbrani 600 bodova koje je osvojio dolaskom do finala gde je Rafael Nadal bio bolji od njega.

Povodom potencijalnog dolaska Novaka u Rim oglasio se predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago koji nije oduševljen idejom da drugi teniser sveta zaigra na ovogodišnjem izdanju turnira na "Foro Italiku".

- Apsolutno bi bilo pogrešno dozvoliti Đokoviću da igra u Rimu. Čak i kada bi se tuširao u kamperu, spavao i jeo u improvizovanim situacija, poruka bi bila potpuno pogrešna - rekao je Malago i dodao:

- Svakog dana dobijam na stotine mejlova roditelja koji se bune što deca ne mogu da im se bave sportom, pošto nemaju zeleni sertifikat. Objasnite mi zašto bi šampion poput Đokovića mogao? - dodao je prvi čovek Olimpijskog komiteta Italije.

Đoković je na mastersu u Rimu trijumfovao pet puta, poslednji put 2020. godine, većina ljubitelja tenisera u tom gradu ga voli i sigurno bi volela da ga vidi. Izjava predsednika OK Italije nije ohrabrujuća, međutim u naredna dva meseca može mnogo toga da se promeni.

Nedavno je potpuno drugačije pričala podsekretarka za sport u Italiji, Valentina Vecali, koja je poručila da Đoković može sam da bira da li će zaigrati na ovom mastersu.

- Što se tiče tenisa, nemamo predviđeni pojačani zeleni sertifikat, tako da, ako Đoković bude želeo da dođe i igra na turniru u Rimu, moći će to da uradi - poručila je Vecali, a prenela Gazeta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track