Jelena pobedila i čeka Radvansku
Foto: REUTERS

US open

Jelena pobedila i čeka Radvansku

Tenis -
Jankovićeva će u trećem kolu igrati sa Agnješkom Radvanskom ili Karlom Suarez Navaro

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US Opena pošto je a 6:4 6:2 savladala Laru Aruabarenju i u trećem kolu će igrati sa Agnješkom Radvanskom ili Karlom Suarez Navaro.

Jelena se nalazi u dobroj formi, što je potvrdila i igranjem u finalu Dalasa pre US Opena, ali se dosta mučila sa Aruabarenjom u prvom setu. Napravila je brejk na vreme, za vođstvo od 2:1 i onda je usledio maratonski šesti gem. Spasila je čak četiri brejk lopte u tim momentima i dobila svoj servis gem, koji je začinila odmah i brejkom protiv uzdrmane 115. teniserke sveta za 5:2, ali je onda usledio blagi pad u igri. Samo jedan poen osvojila je u naredna dva gema i dozvolila rivalku da poveruje i preokret, međutim, Jelena je smogla snage i na svoj servis rešila prvi set u svoju korist posle skoro sat vremena igre - 6:4.

Već na startu drugog seta Jankovićeva je napravila brejk, a onda je uz dve spasene brejk lopte materijalizovala prednost za 2:0. Srpkinja rivalki nije dozvoljavala da se vrati u meč, već je u nastavku duplirala prednost i sigurnom igrom osigurala prolaz u treće kolo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track