ENDI MAREJ IGRA ZA DECU UKRAJINE: Sav novac do kraja godine ide u humanitarne svrhe
Foto: Profimedia

Škot u humanitarnoj misiji

ENDI MAREJ IGRA ZA DECU UKRAJINE: Sav novac do kraja godine ide u humanitarne svrhe

Tenis -

Bivši najbolji teniser sveta Endi Marej objavio je odluku da do kraja ove sezone sav novac zarađen od nagrada na turnirima donira za Ukrajinu preko Unicefa.

Visoki predstavnik za izbeglice je u utorak objavio da je više od dva miliona ljudi izbeglo iz Ukrajine usled ruske invazije, a među njima se, prema podacima Unicefa, nalaze stotine hiljada dece.

"Do kraja godine ću donirati novčane nagrade. No, svi stanovnici Velike Britanije mogu da podrže Unicefovu humanitarnu akciju tako što će odgovoriti na naš poziv za donacijama", objavio je trostruki osvajač Grend slem trofeja.

"Više od 7.5 miliona dece se nalazi u opasnosti zbog eskalacije sukoba u Ukrajini te zbog toga sarađujem s Unicefom, da bih pomogao pri dostavi pribora za prvu pomoć i razvoj u ranom detinjstvu", dodao je 34-godišnji Škot koji se trenutačno nalazi na 88. mestu pojedinačne ATP lestvice.

"Od izuzetne je važnosti da se ne prekida obrazovni proces, zato Unicef radi na tome da izbegloj deci omogući pristup obrazovanju, kao i na obnovi oštećenih škola, zameni uništenog školskog pribora, nameštaja...", poručio je Marej.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track