POVRATAK SERENE VILIJAMS: Legendarna Amerikanka napada Vimbldon!
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ponovo na terenu

POVRATAK SERENE VILIJAMS: Legendarna Amerikanka napada Vimbldon!

Tenis -

Šestostruka osvajačica Vimbldona i živa legenda tenisa Serena Vilijams izabrala je najvažniji turnir sezone za povratak u takmičenje.

SPECIJALNI IZVEŠTAĆ KURIRA IZ LONDONA: VUK BRAJOVIĆ

Da li je spremna da ovde napadne 24 Grend Slem trofej - I kako se se oseća posle najduže pauze u karijeri, interesovalo je predstavnike sedme sile pred početak 135.izdanja Vimbldona...

" Lepo je ponovo biti ovde...Pomalo nadrealno, doduše, jer mi se čini da sam nedavno bila ovde, ali je ipak prošlo dosta vremena", kaže Serena u pozdrav prisutnima.

Medije je interesovalo da li je pomišljala da okači reket o klin:

"Nisam nameravala da prekinem karijeru, ali jesam da se malo odmorim, oporavim. Nisam znala koliko će to da traje, ali mi je ovogodišnji Vimbldon lepo legao. Odluku da igram sam donela pre Rolan Garosa, a uvodni dubl u Istbornu sa Ons mi je mnogo prijao, jer nisam bila spremna da tada igram singl."

Serena Vilijams
foto: EPA

"Prošli Vimbldon je bio bolno iskustvo, jer sam igrala pod povredom - a kada sam istegla butni mišić, nikakav trud mi nije pomogao da zaigram na Ju Es Openu. To definitvno nije bio zabavan period za mene", iskrena je Serena.

Još od malih nogu sam učena da pravim pauze kada se umorim ili zasitim, i nikada nisam bila poznata kao neko ko ide sa turnira na turnir. Neke igračice sazrevaju kroz karijeru u tom smislu, dok je meni to bila - prirodna stvar. Naravno, puno se razmišlja o tome, ali nikada nisam imala sumnju da radim pravu stvar - kaže mlađa sestra Vilijams.

Dobro poznata kao vešta u eskiviranju neugodnih pitanja, Serena nije dala željene odgovore predstavnicima medija na pitanja o prekidu 11-godišnje saradnje sa Patrikom Muratogluom, izostavljanju Rusa I Belorusa sa turnira, novom zakonu koji znaćajno ograničava pravo na abortus u SAD i da li potajno gaji šampionske ambicije na Vimbldonu.

Serena je i pohvalila uspehe Nadala u 2022 - čiji je veliki obožavalac, te je psiću dala ime Rafa.

Velika želja mi je da izbrišem iz sećanja ruang scene kada sam zbog povrede morali da napustim prethodni Vimbldon - I to je svakako važan cilj mog ućešća ovde ove godine - rezimirala je Serena.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track