DOZVOLITE ĐOKOVIĆU DA IGRA! Amerikanac stao na stranu Srbina: Lakše će mi biti ako ne bude igrao, ali pustite ga da uđe u zemlju!
Foto: EPA/Alessandro di Marco, AP/Antonio Calanni

apel

DOZVOLITE ĐOKOVIĆU DA IGRA! Amerikanac stao na stranu Srbina: Lakše će mi biti ako ne bude igrao, ali pustite ga da uđe u zemlju!

Tenis -

Američki teniser Tejlor Fric izjavio je da bi voleo da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da zaigra na predstojećim mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković je prošle sezone propustio turnire u Sjedinjenim Američkim Državama zbog odluke tamošnjih vlasti da se zabrani ulazak u zemlju strancima koji nisu primili vakcinu protiv kovida. Nažalost, tamošnja vlada je uslov za ulazak u zemlju produžila do 10. aprila 2023. godine, što znači da Novak neće moći da nastupi na mastersima na kojima je imao puno uspeha u karijeri.

Aktuelni šampion Indijan Velsa, Amerikanac Tejlor Fric, smatra da ova odluka nije pravedna.

"Lakše će mi biti da odbranim titulu ako Novak ne bude igrao. Trebalo bi mu dozvoliti da uđe u zemlju i da zaigra na mastersima, ali ja ne određujem pravila", rekao je Fric.

I njegov sunarodnik Frensis Tijafo voleo bi da vidi Novaka u Indijan Velsu i Majamiju.

"Svi želimo da gledamo najbolje igrače sveta na najvažnijim turnirima. Međutim, pravila su takva. Ništa ne možemo da promenimo", rekao je Tijafo.

Podsetimo, turnir u Indijan Velsu startuje 8. marta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track