RUSKINJA JE BILA 18 SATI ZATOČENA NA AERODROMU: Teniserka objasnila kroz kakvu je dramu prošla, dok je pokušavala da uđe u avion
Foto: Printskrin/Instagram

nestvarno

RUSKINJA JE BILA 18 SATI ZATOČENA NA AERODROMU: Teniserka objasnila kroz kakvu je dramu prošla, dok je pokušavala da uđe u avion

Tenis -

Ruska teniserka Vitalija Djačenko dospela je u žižu svetske javnosti posle incidenta sa poljskom aviokompanijom.

Vitalija Djačenko
foto: Printskrin/Instagram

Devojka iz Sočija u Rusiji provela je 24. aprila, na aerodromu u Kairu 18 sati, jer joj zaposleni u aviokompaniji "Lot" iz Poljske nisu dozvolili da uđe u avion. Razlog je bio taj što je Ruskinja, a njihovo obrazloženje da ne voze Ruse.

Vitalija Djačenko (32) pričala je o svemu što joj se dogodilo na aerodromu u Kairu, u Egiptu.

- Kupila sam kartu nekoliko dana unapred, na kojoj je jasno pisalo da sam Ruskinja. Zašto mi nije stiglo obaveštenje da ne mogu da letim? Kada je trebalo da uđem u avion i kada sam im pokazala pasoš, samo su mi rekli . Odmakni se! Sledeći! Pitala sam zašto. A oni su mi odgovorili, zato što si Ruskinja - rekla je Vitalija Djačenko u izjavi za TV stanicu "Match" i nastavila:

- Šta je to, ako nije nacionaliza i rasizam. Pokazali su mi pravilo od deset tačaka zašto Ruse ne puštaju u avion i ja sam to slikala. Onda mi je jedan čovek uzeo pasoš, kada je video da slikam. Odneo ga je u policiju i rekao da mi ga neće vratiti jer slikam.

Maltretiranje se nastavilo i kako kaže Ruskinja, delovalo je da mu nema kraja.

- Sve je to trajalo oko osam sati. Držala sam se koliko sam mogla. Bila sam u šoku i histeriji. Sve se završilo tek ujutru, kada sam dobila priliku da kupim kartu za naredni let - objasnila je Vitalija.

Vitalija Djačenko
foto: Romain Biard/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Ruskinja je svim medijima u svojoj zemlji dostavila listu pravila "LOT Polish Airlines", na osnovu kojih joj nije dozvoljen let sa presedanjem u Varšavi.

Nekadašnji ruski teniser Jevgenij Kafeljnikov zatražio je od Ministarstva inostranih poslova Rusije da upute protest, povodom cele situacije u kojoj se našla Vitalija Djačenko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track