MASTERS U RIMU: Sjajni Rune pobedio Fonjinija i izborio plasman u osminu finala!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

tenis

MASTERS U RIMU: Sjajni Rune pobedio Fonjinija i izborio plasman u osminu finala!

Tenis -

Sedmi teniser sveta Holger Rune plasirao se danas u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je pobedio domaćeg igrača Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:2.

Danski teniser je do pobede nad 130. igračem sveta stigao za sat i 16 minuta.

Posle dva brejka Rune je u prvom setu vodio sa 5:1, a do kraja prvog dela igre Fonjini je uspeo samo da smanji rezultat.

Rune je i u drugom setu u ranoj fazi dva puta oduzeo servis rivalu, i potom se lako plasirao među 16 najboljih.

Rune u sledećoj fazi igra protiv Australijanca Alekseja Popirina (77. na svetu), koji je bio bolji od ruskog igrača Romana Safiulina sa 7:5, 7:5.

U osminu finala se plasirao i Argentinac Fransisko Serundolo (31. na ATP listi). On je pobedio Francuza Greguara Barera sa 6:7 (0), 6:2, 6:2.

Serundolo u osmini finala čeka pobednika meča između osmog tenisera sveta Italijana Janika Sinera i ruskog igrača Aleksandra Ševčenka.

U treće kolo mastersa u Rimu plasirao se domaći teniser Marko Čekinato (83. na ATP listi), pošto je pobedio 25. tenisera sveta Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:2, 6:2.

Čekinato u borbi za osminu finala igra protiv pobednika duela između devetog igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica i nemačkog tenisera Janika Hanfmana.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track