JASMIN PAOLINI: Protiv Olge očekujem – komplikovan meč
Foto: MARTIN DOMOK / News and Media / Profimedia

Rolan Garos

JASMIN PAOLINI: Protiv Olge očekujem – komplikovan meč

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira iz Pariza - Vuk Brajović

Naredna protivnica Olge Danilović će biti Italijanka Jasmin Paolini – koja je posle osvajanja turnira u Firenci nastavila pobednički niz eliminacijom favorizovane, iskusne i ove godine dosta uspešne Rumunke Sorane Kirstee.

Komentar na pobedu protiv Kirstee?

“To je bila još jedna dobra partija u ovoj seriji – i smatram da je pravi trenutak da konačno prođem i drugo kolo - što do sada nisam uspela. Zadovoljna sam partijom. Mogu reći da nije bilo lako, uspela sam da stisnem – odnosno da se branim - kada je trebalo to da činim.”

Sledeći protivnik će ti biti Olga Danilović?

“Već smo igrale jednom, u Majamiju. I ona igra odlično. Uspela je da osvoji turnir u Madridu, zatim se kvalifikovala za Rolan Garos – i očekujem da će meč biti komplikovan. Pokušaću da odigram najbolje što mogu.”

O veoma sporim terenima i lopticama o kojima se dosta priča u Parizu, Jasmin kaže:

“Loptice brzo postaju veoma velike. Možda su prošle godine bile mnogo brže na početku. Kada su brze onda su dobre, ali ne treba dosta vremena da postanu spore.”

Koliko je bila važna pobeda u Firenci pred dolazak ovde?

“To je bila veoma teška nedelja – jer su svi mečevi bili veoma dugi. Možda je finale bilo lakše, ali bilo kako bilo, sam turnir je bio težak – kao i uslovi za igru. Ipak, zadovoljna sam kako sam rešila te izazove - i postajala sam sve bolja svakim sledećim mečom. Mogla bih reći da je I ova pobeda u prvom kolu Rolan Garosa bila plod dobre prethodne nedelje u Firenci,” zaključuje Paolini pred današnji meč drugog kola protiv naše Olge Danilović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track