ĐOKOVIĆ RASPAMETIO VAJDU DIRLJIVIM REČIMA: Slovak čestitao Novaku posle titule u Parizu, njegov odgovor ga je ODUŠEVIO!
Foto: Instagram

LJUBAV KOJA TRAJE

ĐOKOVIĆ RASPAMETIO VAJDU DIRLJIVIM REČIMA: Slovak čestitao Novaku posle titule u Parizu, njegov odgovor ga je ODUŠEVIO!

Tenis -

Slovački teniski trener, Marian Vajda, govorio je o uspehu Novaka Đokovića, sa kojim je proveo najveći deo trenerske karijere.

Vajda je u intervjuu za slovački "Sport aktuality" istakao je ključnu stavku na putu srpskog tenisera ka istorijskoj tituli na Rolan Garosu.

- Radi se o psihi. Đokovićevo grend slem iskustvo je neprocenjivo. On razumno raspoređuje svoju snagu, taktički je nedostižan. Čak ga ni gubitak seta neće zaustaviti, psihički je izuzetno jak - rekao je Vajda.

Slovak je potom otkrio na koji način je čestitao Đokoviću, ali i kakav odgovor je dobio.

- Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku i rekao mu koliko sam srećan. Odgovorio mi je nekoliko sati kasnije, rekao da to ceni i da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. Uživao sam još više zato što je tako suvereno osvojio titulu na šljaci, za njega najtežoj podlozi.

Marjan Vajda
foto: EPA/Kieran Galvin

Čestitka od Rodžera Federera je izostala.

- Mislim da će mu Rodžer ipak čestitati. Trebaće mu vremena da zvanično prizna da je Đoković najbolji igrač svih vremena. U to sada nema sumnje. Sa ovom formom i prethodnim rezultatima na Vimbldonu, Novak je na dobrom putu da osvoji još jednu titulu u Londonu za nekoliko nedelja. Ne bih razgovarao o odnosima sa Federerom, ali zavisi od veličine igrača da li je spreman da prepozna da je Đoković bolji.

Novak Đoković, Marjan Vajda
foto: Profimedia

Novak je u igri za kalendarski grend slem, a za to mu je potrebno da osvoji titule na VImbldonu i Ju Es openu.

- Ima ogromne šanse na Vimbldonu, odlučiće psihologija i u Sjedinjenim Državama. Tamo će konkurencija biti jača, za razliku od trave. Alkaras će biti opasan, vraća se i Zverev, Medvedev će biti bolji, Novak će imati mnogo jaču konkurenciju u Njujorku. Ove godine, međutim, Olimpijske igre se ne održavaju kao 2021, pa Novak neće dva puta napraviti istu grešku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track