OTKRIVENA TAJNA - OVA ŽENA JE POMOGLA ALKARAZU DA SRUŠI NOVAKA: Ne može da smisli Srbina, pa se potrudila da ne dođe do titule!
Foto: ap Alessandra Tarantino

španac priznao

OTKRIVENA TAJNA - OVA ŽENA JE POMOGLA ALKARAZU DA SRUŠI NOVAKA: Ne može da smisli Srbina, pa se potrudila da ne dođe do titule!

Tenis -

Španski teniser Karlos Alkaraz priznao je da mu je legendarna Martina Navratilova pomogla da pobedi Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Mladi Španac napravio je neviđeno čudo na Centralnom terenu u Londonu - prekinuo je Novakov niz nepobedivosti koji je trajao više od deceniju. Savladao je Srbina u maratonskom finalu i sprečio ga da osmi put u karijeri podigne trofej namenjen šampionu Vimbldona.

Nakon osvajanja titule u Londonu Alkaraz je priznao da su saveti koji je dobio od Navratilove bili ključni za ostvarivanje velikog cilja.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: EPA/Tolga Akmen

Naime, legendarna teniserka, koja je poznata kao jedna od najvećih hejterki Novaka Đokovića, svojski se potrudila da Srbin ne dođe to rekordnog trofeja na Vimbldonu.

Devetostruka šampionka Vimbldona svojim savetima iscrtala je Alkarazu put do prve titule na Centralnom terenu. Naime, predložila mu je da koristi što više slajs u meču protiv Đokovića i on je prihvatio savet.

Nakon trijumfa u finalu javno se zahvalio Navratilovoj.

"Video sam je kada sam izašao sa terena. Rekao sam joj: 'To je bio tvoj savet! Ključ! Iseckao sam' Pokušao sam da uradim sve što mi je rekla. Mislim, devet puta je osvajala Vimbldon - moraš da radiš šta god ti ona kaže. Bilo je sjajno", otkrio je Alkaraz.

Podsetimo, Martina Navratilova poznata je po brojnim kritikama na račun Đokovića. U prošlosti je koristila svaku moguću priliku da oplete po srpskom asu, ali i našem narodu. Sramno je prozivala srpsku zajednicu u Australiji, tvrdila da su Srbi prave probleme i da će ih tek praviti.

Kurir sport

Bonus video:

00:12

Stefan Đoković trenira sa Bobom Brajanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track