TENISKI DOGAĐAJ DANA: Đoković protiv Medvedeva igra za 24. grend slem titulu! Evo kada i gde možete da gledate finale Ju Es opena
Foto: PA Alessandro Di Marco

Spektakl u Njujorku

TENISKI DOGAĐAJ DANA: Đoković protiv Medvedeva igra za 24. grend slem titulu! Evo kada i gde možete da gledate finale Ju Es opena

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 22 časa po srpskom vremenu igraće u finalu Ju Es opena protiv Rusa Danila Medvedeva.

Biće ovo repriza finala iz 2021. godine.

Đoković igra deseto finale Ju Es opena i za zvanje najstarijeg pobednika u Open eri (od 1968), jer bi s 36 godina bio za godinu stariji osvajač od Australijanca Kena Rouzvela 1970.

Prvi je teniski profesionalac koji je po najmanje deset puta vodio bitku za tron na dva turnira za grend slem, ali je u Njujorku imao manje uspeha nego na Australijan openu gde nijednom nije poklekao. Na stadionu "Artur Eš" je poražen u šest odlučujućih utakmica.

Ovo je treća godina da je finalista na sva četiri takmičenja "velike četvorke" (isto i švajcarski as Rodžer Federer 2006, 2007. i 2009). Rolan Garos mu je izmakao 2015, Ju Es open 2021, a Vimbldon nedavno.

Četrnaesti međusobni duel Đokovića, rekordera s 23 grend slem krune, i Medvedeva (naš teniser vodi 9:5), možete da gledate na prvom kanalu Evrosporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track