Odličan start Ane Ivanović

WTA Peking

Odličan start Ane Ivanović

Tenis -
Ivanovićevu očekuje duel sa boljom iz susreta Amerikanke Varvare Lepčenko i Cvetane Pironkove iz Bugarske.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Pekingu, pobedom nad Amerikankom Kristinom Mekhejl. Ivanovićeva je do druge pobede nad Mekhejlovom u isto toliko međusobnih susreta došla sa 6:3, 6:2, posle samo jednog sata igre.U drugom kolu, Ivanovićevu očekuje duel sa boljom iz susreta Amerikanke Varvare Lepčenko i Cvetane Pironkove iz Bugarske.

Ana je odlično ušla u meč i bez izgubljenog poena osvojila je gem na svom servisu na startu za vođstvo od 1:0. Od tada su obe teniserke bile sigurne na svojim servisima, ali je Ivanovićeva daleko lakše osvajala servis gemove. Takav slučaj je bio sve do 3:3, kada je srpska teniserka preuzela potpunu kontrolu i vezala tri gema, od kojih je brejk u osmom gemu, i osvojila prvi set sa 6:3.

U drugom setu se vodila izjednačena borba do 2:2, kada je Ivanovićeva, slično kao i u prvom setu, preuzela ofanzivu. To je rezultiralo brejkom u petom i sedmom gemu, pa je Ana već u onom koji je sledio servirala za meč, u čemu je i uspela posle samo sat vremena igre. Pored Ivanovićeve, Srbija ima još dve predstavnice u singlu u Pekingu, Jelenu Janković, koja se u prvom kolu sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke, i Bojanu Jovanovski, koja će tek saznati ime svoje protivnice na startu turnira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track