Ana Ivanović: Želim titulu sa Novakom

Ambiciozna

Ana Ivanović: Želim titulu sa Novakom

Tenis -
Najbolja srpska teniserka pred novu sezonu zacrtala dva cilja, osvajanje Hofman kupa i povratak u Top 10

PERT - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da cilj u 2013. godini povratak u top 10 igračica na WTA listi. Ali, pre toga Ivanović želi da sa Novakom Đokovićem osvoji Hofman kup. Srpska teniserka bi se time iskupila za odustajanje pre dve sezone, kada je zbog stomačnog virusa odustala na korak od osvajanja titule.

"Bili smo tako blizu i bili smo veoma razočarani zbog načina na koji smo morali da završimo. Osećala sam se tako loše, pa se zaista nadam da ove godine možemo da odemo do kraja", rekla je Ana australijskim medijima.

Ana je trenutno 13. teniserka sveta, u ovoj kalendarskoj godini stigla je do četvrtfinala US Opena, četvrtog kola na Vimbldonu i Australijan Openu, dok je na Rolan Garosu ispala u trećem kolu.

"Definitivno želim da se vratim u Top 10. To je bio moj cilj i za ovu godinu i bila sam jako blizu. Nadam se da ću ovu godine početi da pobeđujem najbolje svetske igrače i doći u bolju poziciju pred najveće turnire. Moram naporno da radim i da verujem u sebe.

Srbija će na 25. izdanju Hofman kupa imati zaista jaku konkurenciju. SAD će predstavljati Serena Vilijams i Džon Izner, Australija stiže sa Ešli Barti i Bernardom Tomićem, a možda još veći problem predstavljaće činjenica da je trenutna temperatura 40 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track