SRBIJI IZMAKAO TROFEJ: Ana i Novak poraženi u finalu
Foto: REUTERS

Zamalo

SRBIJI IZMAKAO TROFEJ: Ana i Novak poraženi u finalu

Tenis -
Pobednika duela odlučio je miks dubl u kome su Verdasko i Medina Gariges savladali srpski par 6:4, 7:5.

PERT - Teniska reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji Hopman kup, pošto je u finalu poražena od Španije rezultatom 2:1.Pobedu Španiji doneo je miks dubl u kome su Fernando Verdasko i Anabel Medina Gariges savladali Novaka Đokovića i Anu Ivanović s 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Đoković je prethodno pobedio Verdaska s 2:0, dok je Ivanovićeva poražena od Medine Gariges s 2:1.

http://www.youtube.com/watch?v=wLde1vGzo_I

TOK MEČA

1. SET

Na servis Novaka Đokovića Srbija je povela sa 1:0 u gemovima.Verdasko osvaja prvi gem za Španiju, odservirao je dva asa Ani Ivanović.Ana Ivanović je izgubila svoj prvi servis, Španci čine brejk i vode sa 2:1.Vraća se Srbija odmah u meč, Ana i Novak oduzimaju servis Garigesovoj za 2:2. Novak je potom izgubio gem na svoj servis, a Španci su stigli do 4:2. Na servis je potom došla Ana, koja je izgubila gem i Španci stižu do velike prednosti od 5:2. Srpski teniseri osvajaju dva uzastopna gema i smanjuju na 5:4, ali je iskusniji španski dubl dobio prvi set sa 6:4.

2. SET

Prvi gem drugog seta počeo je servisom naših tenisera, a trenutni rezultat je 1:1. Srbija je povela 2:1, ali španski dubl izjednačuje na 2:2. Srbija je ponovo povela s 3:2, ali je Španija na servis Verdaska brzo stigla do 3:3. Ana je sigurnim servisom donela prednost našem timu od 4:3. Srbija je potom imala 0:30 na servis Medine Gariges. Naš tim je imao i dve brejk lopte, ali su Španci došli do izjednačenja. Novak je potom servirao, a Španci su imali brejk loptu, ali se Ana dobro snašla u polju i donela vođstvo Srbiji od 5:4. Međutim, novo izjednačenje, 5:5. Španci su potom iskoristili nešto slabiji servis Ivanovićeve napravili brejk i poveli 6:5. Servira Medina Gariges i brzo stiže do vođstva od 30:0, a onda i do konačne pobede, 7:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track