MARATONAC: Tipsa slavio posle pet setova
Foto: REUTERS

Pokida nam živce

MARATONAC: Tipsa slavio posle pet setova

Tenis -
Drugi reket Srbije posle osvojena prva dva seta dozvolio Slovaku da izjednači a potom u petom setu
1 / 6 Foto: REUTERS

MELBURN - Janko Tipsarević je posle maratonskog meča u pet setova izbacio Slovaka Lukaša Lackoa i plasirao se u treće kolo Australijan opena.

Tipsarević je dobio prva dva seta rezultatom 6:3, 6:4, a potom je Slovak uzvratio istom merom 6:3, 6:4. Konačno u petom setu Janko je bio izdržljiviji i slavio sa 7:5 iskoristivši treću meč loptu.

Tipsarević će u narednoj rundi igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa.

TOK MEČA

Sjajno je Tipsa otvorio meč, poveo sa 3:1 i potom mirno priveo set kraju. Drugi set počeo tvrdo sa obe strane. Svaki teniser je bez većih problema osvojio svoja prva dva servisa. U šestom gemu Slovak je stigao do osme brejk lopte u meču, ali ni nju nije iskoristio. Svoju jedinu brejk loptu Tipsa je iskoristio u prvom setu. Posle osam gemova rezultat je 4:4.

Deveti gem je doneo i prvi brejk u drugom setu, a opet ga je napravio Janko. Drugu brejk loptu u meču srpski teniser je iskoristio i poveo sa 5:4. Iskoristio je srpski teniser svoj servis, osvojio šesti gem i poveo sa 2:0 u setovima.

Neverovatan početak trećeg seta, čak 12 minuta igrao se gem na servis Lackoa. Tipsarević nije iskoristio dve brejk lopte, ali jeste treću za vođstvo 1:0. Nažalost, Lacko je u narednom gemu vratio brejk, iskoristio je svoju devetu brejk loptu u ovom meču, prvu u gemu i izjednačio na 1:1. Slovak je još jednom brejknuo Janka, poveo sa 4:2 i potom priveo set kraju za smanjenje rezultata na 2:1 u korist srpskog teniser.

Četvrti set počeo je bez brejka, teniseri su dobili svoja dva prva servisa. Lacko je u petom gemu iskoristio drugu priliku za brejk i poveo sa 3:2. Uz dosta muke Slovak osvaja naredni gem za 4:2, Janko je ispustio dve brejk lopte. Lacko drži brejk prednosti i servira za set pri rezultatu 5:4. Osvaja Slovak drugi set uzastopno pa će peti set odlučiti pobednika.

Janko osvaja svoj servis na početku petog seta, isto to čini i Lacko. Uz malo poteškoća Tipsarević osvaja svoja naredna dva servisa i vodi sa 3:2 u odlučujućem setu. Srpski teniser je zatražio posle ovog gema medicinsku pomoć, očigledno je dugačak meč počeo da izaziva grčeve.

Pomoć je bila dobrodošla za Janka jer pravi brejk u petom setu za 4:2!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track