FEDERER: Novak će odbraniti titulu u Australiji
Foto: REUTERS

Švajcarac prognozira

FEDERER: Novak će odbraniti titulu u Australiji

Tenis -
Novak je posle maratona sa Vavrinkom samo podizao nivo igre i spreman je za odbranu titule. Dajem mu prednost zbog svega što je pokazao na turniru, ali i zbog vremena da se pripremi za meč, rekao je Federer

Rodžer Federer je rekao posle poraza od Endija Mareja u polufinalu Australijan opena da će Novak Đoković imati prednost u finalnom meču zbog odličnih partija i dana više za odmor.

"Marej je nalazio bolja rešenja, stvarao više šansi. Počeo je dobrim servisom, peti set je odigrao perfektno. Dobio je na agresivnosti kad je video da stvara više šansi i bolje napada", rekao je Federer.

On smatra da ga poraz od Mareja neće mnogo uzrmati, jer ga vidi kao sastavni deo igre.

"Ništa se nije promenilo, stalno igramo jedni protiv drugih, pobednici se menjaju, Novak, Endi i ja... Đoković je recimo u zaletu jer se vratio u dobru formu i ima kontinuitet, zato je opet prvi. Zaista uživam u mečevima protiv njega, Nadala i Mareja, uživao sam i večeras. Lepo je igrati u pet setova protiv Endija, to je draž tenisa", rekao je Federer.

On je prednost u finalnom meču za osvajanje titule dao braniocu trofeja, Novaku Đokoviću.

"On je favorit bez obzira na to što ga je Endi pobedio na US openu. Marej je imao lak put do finala, tek protiv mene je igrao duži meč. Ko zna, možda mu je baš to trebalo, i bude mu adut u finalu. Dan više za odmor je velika razlika, Novak je posle maratona sa Vavrinkom samo podizao nivo igre i spreman je za odbranu titule. Dajem mu prednost zbog svega što je pokazao na turniru, ali i zbog vremena da se pripremi za meč", rekao je Federer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track