ŠKOLICE ŽIVOTA: Jelena Ristić posetila Ljig

Fondacija Novak Đoković

ŠKOLICE ŽIVOTA: Jelena Ristić posetila Ljig

Tenis -
Ljig jedno od najugroženijih mesta u Srbiji i želja nam je da pomognemo kako bi deca imala dobre uslove i kvalitetne programe za razvijanje u ranom detinjstvu - rekla je Ristićeva

LJIG - Direktorka fondacije Novak Đoković, Jelena Ristić, posetila je danas Ljig gde je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave i predškolske ustanove najavila adaptaciju vrtića u Kadinoj luci, u okviru projekta "Školice života".

Prema njenim rečima, projekat će uraditi arhitekta Fondacije Novak Đoković.

"Opština je zainteresovana za saradnju, a mi smo ovde jer je Ljig jedno od najugroženijih mesta u Srbiji i želja nam je da pomognemo kako bi deca imala dobre uslove i kvalitetne programe za razvijanje u ranom detinjstvu", kazala je Ristićeva.

Ovo su bili, kako je naglasila, inicijalni razgovori koji će se nastaviti nakon obilaska lokacije gde se nalazi prostor za adaptaciju jer, prema njenim rečima, ima dosta posla.

Ristićeva je kazala da u Srbiji ima mnogo posla i ugroženih opština kojima su potrebne pomoć i podrška.

"Mi hoćemo da pomognemo, ali ne da sami budemo nosioci projekta. Želja nam je da probudimo gradove i meštane i svi zajedno radimo za dobrobit društva", naglasila je Ristićeva i dodala da najviše pažnje treba posvetiti deci.

Ona je navela da će akcenat projekta biti na deci sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju, gde će se prilagoditi i personalizovati pristup kako bi imali prostor za razvijanje.

Predsednik opštine Ljig Miodrag Starčević izrazio je zadovoljstvo zbog namere Fondacije da otvori vrtić i istakao da će lokalna samouprava pomoći u skladu sa mogućnostima.

Prema rečima direktorke predškolske ustanove "Kaja", Ljiljane Ivanović, biće adaptirana jedna učionica što je veoma značajno i zbog stvaranja uslova za nova radna mesta.

Ona je izrazila nadu da će ovo biti održiv projekat kojim će biti obuhvaćeno nekoliko mesnih zajednica.

"Predškolska ustanova obezbeđivaće besplatnu užinu i prevoz da bismo podstakli decu da dođu u što većem broju i borave u adaptiranom prostoru", kazala je Ivanovićeva.

Projekat "Školice života" Fondacija realizuje uz stručnu pomoć Centra za interaktivnu pedagogiju iz Beograda čiji cilj je stvaranje što boljih uslova za obrazovanje dece u Srbiji.

Školice su namenje pre svega deci uzrasta od tri do šest godina i ranog školskog uzrasta, biće otvorene i za roditelje, a nalaziće se u mestima u kojima nema vrtića i u kojima ponuda za decu nije adekvatna.

Posle Ljiga, Ristićeva će danas posetiti Knić. Sutra će boraviti u Kraljevu, dok će u petak posetiti Rašku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track