EKSPRESNO: Sjajna partija Viktora za plasman u treće kolo

VIMBLDON

EKSPRESNO: Sjajna partija Viktora za plasman u treće kolo

Tenis -
Srpski teniser Viktor Troicki rutinski je savladao Rusa Andreja Kuznjecova

LONDON - Srpski teniser Viktor Troicki opravdao je ulogu favorita i bez većih problema izborio plasman u treće kolo Vimbldona.Viktor je u drugom kolu rutinski, u tri seta, savladao ruskog tenisera Andreja Kuznjecova, rezultatom 6:4, 6:3, 6:4.

Duel između Troickog i 78. igrača na svetskoj rang listi trajao je sat i 31 minut. Troicki će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela između Rusa Mihaila Južnog i Vašeka Pospišila iz Kanade.Troicki je rekao je da je očekivao mnogo teži posao."Zadovoljan sam pobedom koja je bila lakša nego što sam očekivao. Igrao sam dobro, nisam Kuznjecovu dozvolio šansu da razmišlja o pobedi. Zadovoljan sam servisom i srećan zbog plasmana u treće kolo", kazao je Troicki za televiziju B92 i dodao."Mnogo je važno da se igra što je kraće moguće. To mi mnogo znači, jer onda spremniji mogu da uđem u sledeći duel".On će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Mihail Južnji (Rusija) - Vasek Pospišil (Kanada)."Znam šta da očekujem protiv Južnjija. Ove godine igrao je finale u Haleu, odlikuje ga brz i agresivan tenis. Može da dobije bilo koga, ali ako mu nije dan zna i da izgubi. Sve zavisi od mene, ako budem igrao dobro, mogu da ga pobedim", istakao je Troicki.Srpski teniser naveo je i da ima problem sa alergijom na polen."Dok igram otvore se disajni putevi, tako da u ovim trenucima nemam probleme. Alergičan sam na travu i polen, uvek je tako na Vimbldonu, koristim par stvari koje pomažu", zaključio je Troicki.

Tok meča:

I set

Do samog finiša prvog seta oba tenisera su sigurno čuvala svoj servis. Do samog finiša prvog seta nijedan teniser nije imao priliku da napravi brejk.U desetom gemu Viktor je napao servis protivnika i došao do dve vezane set lopte na servis ruskog tenisera. Kuznjecov je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, ali samo za kratko. Naime, Troicki je došao do nove prilike za brejk, koju je odmah iskoristio za zasluženu prednost u setovima (6:4).

II set

Ohrabren sjajnim finišom prvog seta, Viktor je odlično otvorio drugi set. Iz poena u poen je podizao nivo igre i na samom startu napravio brejk (2:0).Do kraja seta srpski teniser je rutinski čuvao rano stečenu prednost i nakon sat vremena igre stigao do prednosti 2:0 u setovima (6:3).

III set

Na samom startu trećeg seta Viktor je imao čak tri vezane prilike za brejk. Međutim, mladi ruski teniser je uspeo da se izvuče iz izuzetno neugodne situacije i osvoji uvodni gem.Troicki je u narednom gemu izjednačio rezultat, a zatim ponovo napao servis Rusa. Ponovo je stigao do vezanih prilika za brejk. Iskoristio jednu i poveo sa 2:1.U četvrtom gemu, Viktor nije uspeo da materijalizuje prednost. Kuznjecov je na 30:30 došao do brejk šanse i po prvi put na meču uspeo da oduzme servis srpskom teniseru (2:2).

Do devetog gema teniseri su čuvali svoj servis, a onda je Troicki napravio ključni brejk za osvajanje trećeg seta i plasman u treće kolo Vimbldona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track