NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA DENISA ISTOMINA: Ovo niste znali o teniseru koji je zaustavio Đokovića
Foto: Reuters

Upornost se uvek isplati

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA DENISA ISTOMINA: Ovo niste znali o teniseru koji je zaustavio Đokovića

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u drugom kolu Australijan opena od Uzbekistanca Denisa Istomina, pošto je poražen posle velike drame u pet setova 7:6 (10-8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4!

Poraz koji znači i oproštaj od titule u Melburnu uzburkao je svet, koji pokušava da tponiknr u razloge Đokovićevog poraza i pitaju se ko je Uzbekistanac Denis Istomin? Istomin je pre 14 dana igrao je na čelendžeru u Bangkoku na kojem je zaustavljen u drugom kolu. Pobedio ga je Kristijan Garin, 191. teniser sveta. Tajland je napustio sa 860 zarađenih dolara i šest bodova. Istomin se našao na Australijan openu tako što je spasao četiri meč lopte protiv 319. na svetu. Pošto su svi najbolji otišli na odmor na kraju prošle sezone, Istomin je igrao turnir za pozivnicu koja se dodeljuje jednom igraču iz Azije. I tu je u polufinalu preživeo pravu dramu kada je s 11:9 u trećem setu pobedio Indijca Prajneša Ganesvarana.

A i pre toga je preživeo dramu. Kao 14-godišnjak je doživeo saobraćajnu nesreću. Bio je tri meseca u bolnici. Imao je 80 šavova. Nije pipnuo reket naredne dve godine.A onda mu je jednog dana prišla mama i reka "Sine, hajdemo nas dvoje po čudo".Tenisu se vratio 2003. Dve godine kasnije, punoletstvo je proslavio probojem na 196. mesto ATP liste. Osvojio je tada prvi čelendžer, a onda je usledila i prva specijalna pozivnica. Baš za Australijan open. Rodžer Federer ga je preslišao u tri seta, ali - Denis je zakoračio na veliku scenu.Britanski specijalista za tenis Ben Rotenberg je inspirisan tom pričom napisao, da je to što je uradio Istomin pobeda majke što je srcem prokomrntarisala Džudi, majka prvog tenisera sveta Endija Mareja. "Istominova pobeda je pobeda za majke širom sveta. Njegova majka, Klaudija Istomina, je njegov dugogodišnji trener. Ona je dobila ovacije, takođe - napisao je Rotenberg, a srce je uputila Džudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track