Srbija poražena od Crne Gore
Foto: TANJUG

Srbija poražena od Crne Gore

Košarka -
Košarkaši Srbije izgubili trojkom u poslednjoj sekundi dobijen meč protiv Crne Gore

Košarkaši Srbije doživeli su veverovatan poraz od Crne Gore u meču 2. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Punih 35 minuta vodila je Srbija težak meč protiv Crne Gore, potom napravila prednost od 13 poena prednosti, ali je sa nekoliko gluposti dozvolila gostima da se vrate u meč i trojkom Nikole Ivanovića sa pola terena uz zvuk sirene pobede rezultatom 73:71.

Srbija je veći deo meča odigrala ispod svog renomea, promašila dosta šuteva, bila očajna sa linije penala i na kraju za sve kažnjena.

Meč između Srbije i Crne Gore posmatralo je nešto više od 18.000 gledalaca u novobeogrdskoj Kombankareni.

Naredni meč Srbija igra 21. avgusta u Slovačkoj.

SRBIJA - CRNA GORA 71:73(23:15, 12:20, 20:17, 16:21)Hala: Kombank ArenaGledalaca: 18.000Sudije: Arteaga, Lottermoser, LatisevsSRBIJA: Teodosić 21, Tepić 2, Rašić 8, Paunić, Bjelica 5, Savanović 5, Kešelj 2, Erceg 5, Mačvan 17, Musli, Nedović 2, Štimac 4. Trener: Dušan Ivković.CRNA GORA: Mihailović, Su. Šehović 17, A. Popović 11, Se. Šehović 4, Sekulić 2, Ročesti 6, Dragićević 6, Bjelica 6, M. Popović, Dubljević 11, Dašić, Ivanović 10. Trener: Luka Pavićević.

STATISTIKA

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

Ponovo Dragićević. Igrač koji je treću četvrtinu završio poenima u poslednjoj sekundi, otvara poslednju deonicu pogotkom u bukvalno poslednjoj sekundi napada. Samo poen prednosti za naš tim - 55:54.

Sjajan ulaz Teodosića, koji koristi i dodatno slobodno bacanje, potom zakucavanje Mačvana, posle odlične odbrane Rašića i nova kontra Teodosića doneli su domaćem timu veliku prednost 62:54 u 33. minutu. Minuti u kojima Srbija podseća na sebe.

Mačvan postiže nova dva poena za najveće vođstvo Srbije na meču, 64:54 u 34. minutu.

Trojka Teodosića, okruglo pet minuta pre kraja meča, donela je Srbiji vođstvo 67:54.

Veliki povratak Crne Gore, malo po malo Crnogorci su smanjivali prednost i prišli na svega dva poena zaostatka 70:68. Teodosić 24 sekunde pre kraja promašuje za tri poena, a Crna Gora dobija dva slobodna bacanja. Ivanović promašuje oba bacanja, ali hvata loptu u napadu, a Sead Šehović donosi izjednačenje 13 sekundi pre kraja.

Teodosić je fauliran 3.8 sekundi pre kraja, pa će na liniju bacanja. Promašuje prvo, koristi drugo za prednost 71:70.

Neverovatna trojka Ivanovića sa pola terena za pobedu 73:71. Neverovatan poraz Srbije, koja je šest minuta pre kraja imala 13 poena prednosti.

3. ČETVRTINA

Dubljević i Suad Šehović nastavljaju sa odličnom igrom. Njihovim poenima Crna Gora u 23. minutu stiže do najvećeg vođstva, 42:37.

Trojka Ercega probudila je pomalo uspavanu publiku u hali na Novom Beogradu, a Nedović donosi izjednačenje 44:44 u 25. minutu.

Minuti u kojima srpski tim pokazuje malo više angažovanoti na parketu, a publika malo više živosti na tribinama. Trojkom Rašića Srbija vodi 51:48 u 28. minutu. Prethodio je ulaz Mačvana, koji je postigao dva poena, uz faul. Tajm-aut za goste.

Dobar period za Srbiju, Štimac i Rašić pogađaju za 55:50. Postižu Crnogorci koš uz zvuk sirene za 55:52 pred ulazak u poslednjih deset minuta utakmice. Velika greška u odbrani Srbije i laki poeni za goste.

2. ČETVRTINA

Crna Gora otvara drugu četvrtinu trojkom Suada Šehovića, istom merom uzvraća Aleksandar Rašić. Raspucao se Suad Šehović i drugom vezanom trojkom ponovo približio svoj tim na 26:21 za Srbiju.

Krenulo je Crnogorce za tri poena. Aleksa Popović pogađa za 28:26 u 15. minutu igre. Srbiju ne idu šutevi s adistance, ali je za sada izražena dominacija ispod koševa. Posle jednog od ofanzivnih skokova, Savanović postiže poene za 30:26. Do ovog trenutka, Srbija je sakupila 19, a Crna Gora 9 skokova. Domaći tim osam puta je uhvatio loptu u napadu.

Pet vezanih poena Dubljevića donose Crnoj Gori izjednačenje 31:31 u 17. minutu.

Nastavlja se serija gostiju, Milko Bjelica sa linije penala posle dužeg vremena donosi prednost svom timu - 31:33.

Post od dva i po minuta bez koša prekida Teodosić, koji ubrzo dodaje nova dva poena za vođstvo 35:33. Prvi plejmejker Srbije ubacio je do sada 11 poena.

Jedan od razloga neizvesnog rezultata je i očajan šut Srbije sa linije penala, samo četiri pogođena iz deset pokušaja.

Na isteku prvih 20 minuta nerešeno 35:35. Prilično bleda igra srpskog tima, šut iz igre Srbije 42.4 odsto (14/33), 4/10 sa linije slobodnih bacanja, svega 21 odsto za tri poena (3/14). Imali smo manje asistencija i manje osvojenih lopti od Crne Gore, uz dominaciju pod koševima - 24/14. Teodosić je postigao 11 poena, po pet su ubacili Rašić, Bjelica i Savanović. Kod Crne Gore najefikasniji je Suad Šehović sa 11 poena, po sedam su postigli Dubljević i Aleksa Popović.

1. ČETVRTINA

Meču Srbija - Crna Gora prisustvuje oko 18.000 gledalaca, odnosno hala "Kombankarena" je ispunjena do poslednjeg mesta. Domaća publika izviždala je himnu "Crne Gore", a burno pozdravila izabranike Dušana Ivkovića. Na tribinama "Kombankarene" dominiraju zastave srpskih navijača iz Crne Gore. Na tribinama su se videle dve zastave iz Podgorice, na jednoj je pisalo "Podgorica - Srpska Sparta", na severnoj strani dominira zastava "Danilovgrad", dok je upečatljiva i zastava "Berane - Srbijo volimo te".

Srbija, koja igra bez kapitena Nenada Krstića, počela je meč sa petorkom Teodosić, Rašić, Kešelj, Savanović, Štimac. Crnogorci su u starnih pet stavili Suada Šehovića, Aleksu Popovića, Ročestija, Dubljevića i Dašića.

Loša odbrana i promašena prva tri šuta za tri poena doneli su Srbiji mali rezultatski zaostatak u prvih pet minuta. Crnogorci su iskoristili nekoliko vezanih napada za vođstvo 9:6 posle prvih pet minuta. Trojka Savanovića na sredini prve četvrtine za izjednačenje 9:9. Poeni Savanovića pokrenuli su seriju 7:0 kojom Srbija u 7. minutu stiže do vođstva 13:9.

Stegla je Srbija odbranu, dozvolila Crnoj Gori samo dva poena za nešto više od dva minuta i povela sa maksimalnih, do sada, sedam poena razlike, 20:13 u poslednjoj minuti prve četvrtine.

Prvi period igre završava Nemanja Bjelica trojkom za 23:15.

http://www.youtube.com/watch?v=OKOUGisPBu0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track