Zabranite Adilu da peva i uhapsite ga!
Foto: Kurir štampano

Direktorka Sigurne kuće

Zabranite Adilu da peva i uhapsite ga!

Stars -
Ne samo da je za zatvor to što je Adil tukao Anu nego mu treba zabraniti da se više ikad pojavi na javnoj sceni, kaže Vesna Stanojević direktorka Sigurne kuće

Izazvao gnev javnosti.Kako Kurir saznaje, nakon što su od policije dobili izjave potkrepljene lekarskom dokumentacijom Džejove ćerke o telesnim povredama nastalim dok ju je muž tukao u petak veče, Prvo osnovno tužilaštvo ponovo će saslušati Adila Maksutovića i Anu Ramadanovski.- Prvo osnovno tužilaštvo će ih oboje još jednom saslušati i tek za desetak dana odlučiće da li će pokrenuti krivični postupak protiv Adila. Uz izveštaj policije, stigao je i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pevača, ali će on biti privremeno obustavljen, dok se ne vidi da li će biti krivično gonjen - kaže Kurirov izvor blizak istrazi.Po kratkom postupkuVesna Stanojević, direktorka Sigurne kuće, oštro osuđuje institucije koje odugovlače proces umesto da reaguju po kratkom postupku.- Nažalost, ovo je slika situacije u društvu i odraz naših institucija. Da se nasilje adekvatno kažnjava, pitanje je da li bi nekom palo na pamet da digne ruku na ženu. Ne samo da je za zatvor to što je Adil uradio već mu ne treba dozvoliti da se više ikad pojavi na javnoj sceni! Za takvo krivično delo pokreće se postupak po službenoj dužnosti i po kratkom postupku. O čemu on dalje ima da se saslušava ako postoje dokazi?! Ili treba da se zaboravi i skloni sa stranica novina - kategorična je Stanojevićeva.Anu je podržala i Aleksandra Nestorov iz Autonomnog ženskog centra:Državo, reaguj- Važno je istaći da je ta žena izuzetno hrabra što je javno progovorila o nasilju u porodici i da deluje ohrabrujuće za druge žene koje su u istoj situaciji. Svi treba da je podržimo, od pojedinaca, preko medija, do institucija. Upravo je završena državna kampanja u okviru koje je održano niz konferencija na ovu temu. Autonomni ženski centar i Mreža „Žene protiv nasilja“, pozivaju državu da ovo o čemu se pričalo u kampanji sad pokažu i na delu!

Glasna poruka... Vesna Stanojević
Glasna poruka... Vesna Stanojević

Šokirao javnost... Adil Maksutović (Foto: Aleksandar Jovanović)
Šokirao javnost... Adil Maksutović (Foto: Aleksandar Jovanović)

Džej zaplakaoNE PONOVILO SE!Džej je ekipi emisije „Ekskluziv“ kroz suze rekao da je ponosan na svoju ćerku.- Nije trebalo Adil to da uradi, ali ja sam ponosan na svoju ćerku, moram to da kažem, jer je ona odlučila da ga ne tereti - kazao je i dodao da ne želi nikom ono što se desilo njegovoj mezimici:- Ne samo svom detetu nego nikom ne želim to. Ne ponovilo se!Na kraju je pomenuo i Adila:- Ne znam ni sam, sad mi je i njega žao.

AdilKURIR JE NEOZBILJAN!U više navrata smo pokušali da stupimo u kontakt s Adilom, a kad nam se javio, prvo je tražio da ponovimo o kom se listu radi, a onda je rekao:- Hajde da su neke ozbiljne novine, kao, recimo, Politika ili Novosti, a ovako hvala, prijatno!

Takođe u mnoštvu zanimljivih i aktuelnih tekstova u Vašem dnevnom listu Kurir, možete da pročitate i sledeće:

ĐAVOLJI ADVOKAT: Cvijan pretio sudiji i tražio da oslobodi dilera droge

DOLIJALE BARABE: Policija uhapsila pljačkaše kuće mrtvog brata Save Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track