DRAGAČEVSKI SABOR: 9 miliona dinara za infrastrukturu

Sabor trubača

DRAGAČEVSKI SABOR: 9 miliona dinara za infrastrukturu

Stars -
Ove godine očekujemo više problema, budući da su nam istekli trogodišnji ugovori o sponzorstvu. Sada sledi raspisivanje tendera kako bismo, bar na nivou pređašnjih, obezbedili neophodna sredstva iz donacija, rekao je

LUČANI, GUČA - Pripreme za 54. Sabor trubača su otpočele, a devet miliona dinara koliko je bio neto prihod za prethodni biće uloženo u saborsku infrastrukturu. Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio je da se sprovode neophodne aktivnosti u cilju unapređenja predstojećeg 54. Sabora trubača u Guči.

On kaže da je od ukupno ostvarenog prihoda od 58 miliona dinara za prošlogodišnju manifestaciju, čista zarada devet, a ta sredstva će biti utrošena za saborsku infrastukturu, kako bi sledeća trubačka fešta bila još bolja.

"Ove godine očekujemo više problema, budući da su nam istekli trogodišnji ugovori o sponzorstvu. Sada sledi raspisivanje tendera kako bismo, bar na nivou pređašnjih, obezbedili neophodna sredstva iz donacija", naveo je Sretenović.

On je podsetio da je Vlada Republike Srbije za prethodnu manifestaciju opredelila pet miliona dinara izrazivši očekivanje da će tako biti i ove godine.

"To bi nam puno značilo kako bismo organizovali predtakmičenja u predtakmičarskim centrima", rekao je prvi čovek opštine Lučani.

Pripreme su uveliko krenule, uređuje se dokumentacija, a na sledećoj sednici skupštine opštine na dnevnom redu će se naći donošenje odluka o montažnim objektima i korišćenju javnih površina u vreme Sabora, ali i tokom godine, najavio je Sretenović.

"Razgovaraćemo i o svim manjkavostima manifestacije kako bismo uredili ono što nije bilo dobro", zaključio je on.

Inače, Guča je "prestonica trube" od 1961. godine kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala na svetu, najznačajnijih kulturno umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track