OGLASIO SE SUD: Uvrede i laži Maje Nikolić na račun suda su krivična dela!

Zabranjeno komentarisanje

OGLASIO SE SUD: Uvrede i laži Maje Nikolić na račun suda su krivična dela!

Stars -
Sve uvrede i ostali kometari u odnosu na rad suda i sudija su zlonamerni i netačni, navela je Ramićeva i upozorila da su uvreda kao i nedozvoljeno komentarisanje sudskog postupka zakonom propisani kao krivična dela

BEOGRAD - Prvi osnovni sud odbacio je danas kao netačne tvrdnje koje je prethodnih dana u medijima iznela pevačica Maja Nikolić o postupku koji je vodila pred tim sudom u vezi sa načinom viđanja sa svojim detetom s obzirom da je starateljstvo dobio otac, njen bivši suprug.

Predmet je nakon stupanja na snagu nove mreže sudova pripao Drugom osnovnom sudu, shodno teritorijalnoj nadležnosti i dodeljen je u rad novom sudiji, precizirala je za Tanjug portparol suda Ivana Ramić.

Ona je istakla da je Vrhovni kasacioni sud potvrdio odluku Prvog osnovnog suda koju je donela sudija Tatjana Jeremić, da starateljstvo nad detetom pripadne ocu.

"Dalji postupak se vodi kako bi se opredelio način viđanja majke sa detetom", naglasila je Ramićeva i dodala da će dalje u tom postupku odlučivati sudija Drugog osnovnog suda Sanja Bukva kojoj je taj predmet dodeljen u rad.

Inače, kako je ukazala, predmeti iz porodičnih odnosa nisu javni, jer zakon na taj način štiti interese deteta, a sudije koje u njima postupaju su posebno obučene za rad s obzirom da je reč o izuzetno osetljivoj materiji.

Ramićeva je posebno naglasila da su sudije zakonom obavezane da se u tim postupcima rukovode isključivo interesima deteta prilikom donošenja odluke o starateljstvu.

"Sve uvrede i ostali kometari u odnosu na rad suda i sudija su zlonamerni i netačni", navela je Ramićeva i upozorila da su uvreda kao i nedozvoljeno komentarisanje sudskog postupka zakonom propisani kao krivična dela.

U Srbiji je 1. januara stupila na snagu nova mreža sudova, prema kojoj su iz Prvog osnovnog suda formirana još dva nova suda, a sudije i predmeti su raspoređeni prema teritorijalnoj nadležnosti.

Nikolićeva je inače prethodnih dana u medijima iznela niz uredljivih komentara na rad sudije Vesne Jeremić koja je ostala u Prvom osnovnom sudu.

Takođe je najavljivala da će od nove sudije tražiti da se preispita odluka o starateljstvu odnosno ponovi postupak, a navodno je tim povodom pisala i predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću.

Pevačicin sin ocu je dat na staranje, a sa majkom je provodi svaki drugi vikend, pišu mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track