BALKAN PROJEKAT: Željko Joksimović 14. februara u Istanbulu!
Foto: Zorana Jeftić

Specijalne gošće Jelena Tomašević i Emina Jahović

BALKAN PROJEKAT: Željko Joksimović 14. februara u Istanbulu!

Stars -
Na sceni velelepnog "Zorlu centra“ sa Željkom će nastupiti "Ad Hoc Orkestar“ u punom sastavu, Jelena Tomašević, koja je od početka uključena u Željkov projekat, kao i specijalna gošća Emina Jahović

Željko Joksimović će premijerno, 14. februara u Istanbulu, predstaviti godinama pripremani "Balkan projekat“.

U gradu na Bosforu, naš kantautor uživa veliku popularnost već celu deceniju, još od 2004, kada je na Evrosongu u Istanbulu sa pesmom "Lane moje“ osvojio drugo mesto.

"Ponosan sam na svoj „Balkan projekat“, koji pripremam godinama. Osnovna ideja je da to bude spona muzičkog nasleđa balkanskih zemalja čiji narodi mogu, svako za sebe, da pronađu svoj identitet u muzici kao vrhunskoj i jedinoj umetnosti koja nema granica. Zbog toga, jednako koliko i zbog svoje publike u Turskoj, sa velikim nestrpljenjem iščekujem nastup u Istanbulu", rekao je Joksimović.

Na sceni velelepnog „Zorlu centra“ sa Željkom će nastupiti "Ad Hoc Orkestar“ u punom sastavu, a kako ekskluzivno saznajemo nastupiće i Jelena Tomašević, koja je od početka uključena u Željkov projekat, kao i specijalna gošća Emina Jahović, sa kojom se kantautor sprijateljio tokom šoua „X Factor“.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Balkan projekat“ čini jedinstven kompozitorski repertoar, koji uz autorske pop hitove predstavlja i Joksimovićev opus filmske i pozorišne muzike, kao i brojne tradicionalne pesme sa ovih prostora u sasvim novim aranžmanima.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Pogledajte nastup Željka Joksimovića sa Evrosonga 2004. godine u Turskoj.

http://www.youtube.com/watch?v=z7OvpjplJ_8

Ne propustite:

IZRASLA U LEPOTICU: Upoznajte Minu, ćerku Željka Joksimovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track