Mladen Vojičić Tifa: Okupljanje dugmeta?! Ne znam ništa o tome!
Foto: Dragan Kadić

Intervju, pevač voli da spoji posao i zadovoljstvo

Mladen Vojičić Tifa: Okupljanje dugmeta?! Ne znam ništa o tome!

Stars -
Nisu mi poznate najave Rake Marića da će bend svirati povodom 40 godina od osnivanja. Mislim da je ipak poslednja reč Gorana Bregovića

Naštimao glasne žice.Mladen Vojičić Tifa ponovo je u Beogradu. On će sutra uveče održati koncert u „Kasina baru“, a za Kurir otkriva šta voli da peva, šta misli o ponovnom okupljanju Bijelog dugmeta i za čim žali.Kakva su ti očekivanja od beogradskog koncerta?- Nadam se da će biti dobar hepening, a možete očekivati mnogo pesama Bijelog dugmeta, Vatrenog poljupca, Divljih jagoda, kao i numera iz moje samostalne karijere, koja i nije toliko poznata na ovim prostorima.U medijima je menadžer Raka Marić najavio okupljanje Bijelog dugmeta povodom 40 godina od osnivanja grupe. Da li ćeš pevati na koncertima i gde bi voleo da zasvirate u Srbiji?- Što se tiče Rakinih najava, o tome ništa ne znam. Videćemo, o tom - potom. Mislim da je prerano govoriti sada o tome.Da li je razlog okupljanja nostalgija ili novac?- Što se mene tiče, sve je posao na kraju krajeva. Ali, ako s tim spojite uživanje, nema kraja sreći.Čija reč je poslednja, Rakina ili Bregina?- Poslednja reč je uvek Gorana Bregovića. On ništa ne prepušta slučaju, dok je Raka Marić samo produžena i desna Bregina ruka. Ja bar tako mislim, možda se i varam.Zbog čega si u Dugmetu kratko ostao?- Jednostavno nisam mogao da se snađem u datom trenutku i nisam bio dovoljno sazreo da odgovorim na sve što je Brega tražio od mene.Kako si primio vest o smrti bubnjara Gorana Ipa Ivandića?- S njim sam bio jako dobar i nekako najbliži po godinama. Uvek smo se razumeli i voleli slične stvari. I dan-danas ga se sećam, ostavio je dubok trag u mom srcu i razmišljanju. Žao mi je što više nema takvih ljudi, verovatno će nekome biti žao kad i ja odem.S kojim bi još pevačem snimio duet?- Žao mi je što nisam snimio s Tošetom Proeskim kad je trebalo, ali bože moj. Krivo mi je što nismo uspeli da razradimo pesmu jer sam ga mnogo poštovao kao mlađeg kolegu. Ne bih da zvučim patetično.Jesi li planirao da napišeš autobiografiju?- Ne, ne pada mi na pamet! Šta ću koji đavo da pišem knjigu kad sve što mislim to i kažem. Nikad se ne bih bogatio na takav način, nisam u tom svetu.Da li bi nekad prihvatio ponudu za neki rijaliti, kao što su „Farma“ ili „Veliki brat“?- Ma nikad (smeh). Ne bih ni da nemam šta da jedem.Imaš skoro punoletnu ćerku, planira li da joj muzika bude profesija?- Ona završava srednju muzičku školu, svira u bendu i odlično peva. Ipak mislim da će se baviti nekim drugim stvarima jer je zanima gluma. Ne mešam se u njene odluke, ali kao roditelj je podržavam.

Napravili hitDRAGO MI JE ŠTO POZNAJEM MILIJAPesma „21. vijek“, koju si uradio s Miligramom, postala je veliki hit u Beogradu.- Sa zadovoljstvom ću je otpevati i u četvrtak na nastupu. Što se tiče Milija, pozdravljam ga putem Kurira i želim mnogo sreće i njemu i njegovoj ekipi. Oni su sjajni momci i muzičari. Drago mi je što se poznajemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track