Velimir Ilić gradi kuću Biljani Sečivanović našim parama!
Foto: Kurir štampano

I pevačice počele da nas pljačkaju

Velimir Ilić gradi kuću Biljani Sečivanović našim parama!

Stars -
Pevačica u četvrtak posetila ministra građevinarstva, a on je posavetovao da napravi dom šumadijskog tipa, za koji njegovo ministarstvo daje besplatni projekat

Prijateljstvo koje zlata vredi!Biljana Sečivanović posetila je u četvrtak Vladu Srbije. Učesnica četvrte sezone „Zvezda Granda“ imala je sastanak s ministrom građevinarstva i urbanizma Velimirom Veljom Ilićem. U posetu svom starom prijatelju i zemljaku pevačica se uputila kako bi joj lider Nove Srbije razjasnio dileme oko izgradnje nove porodične kuće.- Poseta je bila privatne prirode. Velja mi je ponudio pomoć jer počinjem da gradim novu kuću. Došla sam da pogledam neke projekte. Ministar me je posavetovao da gradim kuću šumadijskog tipa, za koje ministarstvo na čijem je čelu daje besplatni glavni građevinski projekat. Cena kuće je 400 evra po kvadratu, po sistemu ključ u ruke - kaže Sečivanovićeva za Kurir.Biljana će konačno imati svoj krov nad glavom, a izgradnja kreće već na proleće.- Ilića poznajem pet godina. Upoznali smo se tokom takmičenja „Zvezde Granda“, kad je on bio član žirija. Velja i ja smo zemljaci jer sam ja iz Mrčajevaca, a srednju školu sam završila u Čačku. Iz našeg kraju su i Goca Božinovska, Miša Mijatović i Snežana Đurišić. Mi gledamo da pomažemo jedni drugima koliko možemo - objašnjava Biljana, koja priznaje da nikad nije pevala za svog zemljaka.- Nije se namestila prilika da mu pevam. Velja voli izvornu muziku i pesme Miroslava Ilića i Predraga Živkovića Tozovca - zaključuje Sečivanovićeva.(LJ. R.)

Za koju li se odlučilaPET MODELA ŠUMADIJSKE KUĆEŠumadijska kuća je jedna od grupa u projektu „Srpska tradicionalna kuća“ Ministarstva građevinarstva i urbanizma. Tu su još i vojvođanska kuća, moravska kuća i brvnara. Šumadijska kuća ima pet modela. Jedan od tipova predstavlja celo seosko domaćinstvo s vajatom i ambarom. Drugi model su uglavnom prizemni objekti osnove od 80 do 100 metara kvadratnih, treći čine one koje obavezno imaju tremove, četvrta je takođe prizemna, a peta je ona s više nivoa. Za koju se Bilja opredelila, nije nam otkrila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja