NATAŠA NINKOVIĆ: Za brak se treba boriti!
Foto: Story

Novi broj magazina Story

NATAŠA NINKOVIĆ: Za brak se treba boriti!

Stars -
Boravak sa suprugom, uspešnim biznismenom Nenadom Šarencem (52), na Kipru omogućio joj je da napuni baterije i sumira utiske budući da je imala mnogo povoda za uzbuđenje

Glumica Nataša Ninković koja je dobila priznanje za naslovnu ulogu u komadu Gospođica, govori za novi Story o godišnjici braka sa suprugom Nenadom Šarencem, o različitostima svojih blizanaca, stavu da je porodična sreća neprocenjiva i da tugu ne treba lečiti estetskom hirurgijom.

Mada je vreme u Beogradu odavalo utisak da je jesenji dan, glumica Nataša Ninković (41) na zakazani intervju u blizini hrama Svetog Save došla je sa belim šeširom i svojim prepoznatljivim osmehom, kao savršenim asesoarima njenog kežual stajlinga.

Sunce koje se promaljalo kroz oblake isticalo je njen preplanuli ten, dokaz da je nedavno došla sa neke destinacije gde je mnogo toplije. Boravak sa suprugom, uspešnim biznismenom Nenadom Šarencem (52), na Kipru omogućio joj je da napuni baterije i sumira utiske budući da je imala mnogo povoda za uzbuđenje.

Četiri dana nakon što je primila godišnju nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta za glavnu ulogu u predstavi Gospođica, 7. aprila, navršilo se i tri godine otkako su sklopili građanski brak. Baš kao što je i za sve ostalo bitan sud njenih sinova, i za ovo priznanje glumica je dobila čestitke od blizanaca Luke i Matije (12), oko kojih se vrti ceo njen svet. Jer, koliko god joj profesija davala povoda da se oseća vrednom i važnom, ništa nije toliko značajno koliko ljubav koju dobija i daje među svoja četiri zida.

Story: Koliko vas je rad na predstavi Naši sinovi podstakao da razmišljate o ličnim odnosima u vašoj porodici?

"Nije toliko koliko me je navodio da mislim o, recimo, skorojevićkom duhu našeg mentaliteta koji i posle sto godina nije uznapredovao, o krhkom jedva uspostavljenom građanskom društvu koje nikako da se zapati u našoj zemlji. O tome šta u Srbiji znači imati društveni status, kako onda, tako i danas i ko su njegovi nosioci."

Story: Gospođi Leni, čiji lik tumačite, pare daju pravo da se ponaša kako želi. Smatrate li kako je novac najmoćnije oružje i na koji način se vi ophodite prema njemu?

"U ovoj sveopštoj krizi čini mi se da je on moćniji nego ikad. Osećaj slobode i dalje mi je veoma važan, tako da me taj robovlasnički odnos prema novcu na koji nas teraju naše društvene prilike bukvalno užasava. Ja novac poštujem, volim kada ga imam, ali mu ne robujem. Bar ne još.

Story: Koliko vam je bitno to što je vaš suprug jedanaest godina stariji od vas?

"Logično mi je da muškarac treba da bude stariji, ali se divim ženama koje opstaju sa mlađim muškarcima. Za to je potreban trud i svakodnevni rad. Ne znam kako bih se borila s tim, a možda i nisam toliko ambiciozna.

Ostatak intervjua pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od petka 16.maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track