Amadeus bend: Drži se, Srbijo!
Foto: Kurir Štampano

Obilaze najugroženije

Amadeus bend: Drži se, Srbijo!

Stars -
Članovi grupe podelili 2.000 vekni hleba, 700 sendviča i 500 litara vode

Veliko srce!Tokom humanitarne akcije na Ubu, momci iz Amadeus benda bili su u životnoj opasnosti. Bujica vode onesposobila je njihov džip, ali je kamion sa 2.000 vekni hleba, 700 sendviča i 500 litara vode, što su obezbedili kao pomoć ugroženima, stigao do tog grada, a kasnije i do Šapca i Koceljeve.Umalo da nastradajuTokom trajanja akcije momci iz benda su bili u kontaktu sa svojim prijateljima na Fejsbuku, te su ih i u dramatičnom trenutku, kad je voda pretila da ih zaglavljene potopi u kolima, podsećali na neophodnost da svi pomognu koliko god mogu.

Koceljeva... S gradonačelnikom
Koceljeva... S gradonačelnikom

Tako smo i saznali da ih je spasavao bager, ali da ih ova opasnost nije sprečila da nastave dalje, što je pohvalio i gradonačelnik Koceljeve Veran Matić prilikom preuzimanja donacije, kao i predsednik opštine Ub Darko Glišić.Nakon 48 sati humanitarnih aktivnosti „amadeusovci“ su se vratili u Beograd, ali samo da bi nabavili pelene, lekove i hranu i odmah su nastavili dalje.Ovo je tek početak- Nema potrebe da se komentariše, ovo nije marketing, već duša! Drži se, Srbijo! I nemoj da staješ s pomaganjem ugroženima. Ovo je tek početak, kraj se ne nazire! - kratko je poručio frontmen Aleksandar Stanimirović.(M. L.)

Kolege, gde vam je savestESTRADO, VADI PARE IZ SLAMARICE, POMOZI!Članovi Amadeus benda prozvali su mnoge svoje kolege da prestanu da sede skrštenih ruku i da pod hitno preuzmu nešto kako bi se što više pomoglo ugroženima. Okačili su sliku automobila s punim gepekom pelena i stvari za bebe i decu i napisali:- Amadeus bend kreće u SC Šumice, čuo sam dečji plač na telefonu i rekao - hitno! Ovu sliku delim da bih naterao one što jedu govna o nama po novinama i poručujem im: „Vadite pare iz slamarice i trk u prodavnicu. Odmah!“

Dva kombija došla iz BečaDRAGANIN TONI DOVEZAO POMOĆToni Bijelić, suprug folk pevačice Dragane Mirković, sinoć oko 21 sat stigao je iz Beča u Beograd kako bi doneo pomoć ugroženim žiteljima Obrenovca koji se nalaze u prihvatnim centrima. Dva kombija puna hrane, vode i ostalih neophodnih namirnica Toni je odvezao u halu beogradskog Sajma, a Dragana je objavila da ona ostaje u Beču da „organizuje prikupljanje pomoći“.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track