JOSIPA LISAC Kad bi me Tito vidio na pozornici, rekao bi: Kaj ona to izvodi?
Foto: Marina Lopicic

U čudu

JOSIPA LISAC Kad bi me Tito vidio na pozornici, rekao bi: Kaj ona to izvodi?

Stars -
Pevala sam mu u Karađorđevu i Kumrovcu, ali nemam nijednu fotografiju sa Titom. Kad me vidio na pozornici, rekao je: "Kaj ona to izvodi

Zbog preslobodnih pjesama i neobična imidža oduvijek su ju pratili podrugljivi pogledi. Nikad ju nije zanimalo što drugi misle o njoj jer voli biti originalna i svoja

"Pevala sam mu u Karađorđevu i Kumrovcu, ali nemam nijednu fotografiju sa Titom. Kad me vidio na pozornici, rekao je: "Kaj ona to izvodi?". Ni on me nije razumio", rekla je Josipa Lisac (64).

Pevačica je na multimedijalnom performansu Vlaste Delimar (58) rekla da su je od početka karijere sabotirali jer je bila drugačija.

Kad je 70-ih godina bila na turneji u bivšem Sovjetskom Savezu, organizatori su joj zabranili da peva jer su joj pesme bile preslobodne. Slično se ponovilo na Jugoviziji u Beogradu.

"Imala sam kratku crnu kosu. Satima sam je tapirala i radila šiljke da bi mi redatelj na kraju rekao: "Ne možeš takva na pozornicu. Radije se počešljaj", prisetila se Josipa.

Kad su 1987. njenu "Kraljicu divljine" proglasili najboljom pesmom, nagradu ipak nije dobila jer nije bila šlager-pevačica.

"Sve kolegice su bile iste. Imale su natapiranu kosu, nisu smele da improvizuju u pevanju, a ja sam nosila plastične perike i oslikane haljine", rekla je pevačica.

Nikad ju nije zanimalo što drugi misle o njoj jer voli biti originalna i svoja.

http://www.youtube.com/watch?v=DZLVSC6PKL4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja