ZORAN KESIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Za mene ne postoji cenzura!
Foto: Kurir Štampano

Intervju sa popularnim voditeljom

ZORAN KESIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Za mene ne postoji cenzura!

Stars -
Svima koje mi tretiramo treba da imponuje to što su u našoj emisiji. Koga nema, taj ne radi ništa, a u politici, kad te nema, kao da i ne postojiš
1 / 2 Foto: Kurir

Voditelj Zoran Kesić je svojom smelom i duhovitom emisijom „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV B92, emitovanom u nedelju veče, uzburkao javnost.Šaleći se na račun vlasti, on je izazvao brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama. U intervjuu za Kurir Kesić tvrdi da zbog svojih šala nikada nije imao problema.- Nikakve pritiske nisam imao - ni od vlasti, niti od opozicije, niti od bilo koga. Bilo bi i suludo da moja ekipa ili ja trpimo pritiske, jer naša emisija je pokazala da nemamo favorita na političkoj sceni. Tretiramo i ove na vlasti i ove u opoziciji. Bavimo se onima koji rade nešto. Da li dobro, da li loše, ali rade! Ne tretiramo one koji ne rade uopšte. Treba da imponuje svima koje mi tretiramo zato što su u našoj emisiji. Koga nema, taj ne radi ništa, a u politici, kad te nema, kao da i ne postojiš.

Šta misliš, koju emisiju ćeš gledati u nedelju 8. juna, posle „Utiska nedelje“?- Pa našu, „24 minuta“!Nisi u panici od cenzure?- Taman posla. I sami vidite da se ne cenzurišu neke stvari koje su dezinformacije. To su neki statusi na Fejsbuku, koji su, mislim, zlonamerno preuveličavali broj žrtava, a bavili su se širenjem panike. Prvi sam protiv toga, protiv širenja dezinformacija i sindroma gluvih telefona. Kad su počele poplave, dobijao sam neke „pouzdane“ informacije tipa „u 11 sati nestaje struja“, pa „nestaje voda“, „ne pijte vodu“, i to me užasno nervira. Način da se to spreči potpuno mi je legitiman. E sad, da li je legitimno hapsiti ljude zbog statusa na Fejsbuku, ne znam kako je to zakonski regulisano. Naša emisija se ne bavi gluvim telefonima i dezinformacijama, mi isključivo tretiramo egzaktne stvari, ono što je rečeno, ono što je napisano, ono što je saopšteno. Dakle, nema osnova da mi budemo sankcionisani.Kako bi se šalio sam sa sobom kad bi bio na vlasti?- Ne mogu da zamislim situaciju da sam ja na vlasti. Ne bi bilo dobro za građane te zemlje u kojoj bih ja bio na vlasti, jer ja ne znam kako se to radi. To bi bila situacija kao da su neki laici na vlasti, neki ljudi koji ne znaju svoj posao, koji nisu stručni, a to bilo pogubno za narod te zemlje.

I sad se šališ ili ozbiljno odgovaraš?- Pa ozbiljno. (smeh) Svako treba da radi ono što najbolje radi - mi treba da kritikujemo, Dačić treba da peva, Vučić treba da nosi džakove, dakle, ono u čemu su dokazano najbolji! Novak Đoković treba da igra tenis! Time treba da se bavimo i da ostavimo stručnjacima da se bave svojim poslom. Na šta bi to ličilo da ja pevam „Miljacku“? Ili da Dačić nosi džakove? Ili da se Vučić bavi humorističkim poslom? To ne bi ličilo ni na šta.Kakva je uopšteno slika u medijima ako je satira jedini način za slobodno izražavanje?- Nisam pobornik toga da drugi ne smeju da se bave ovakvim temama. Kako mi možemo, je li nama neko čuva leđa? Ne. Nama koji se bavimo satirom jedino je možda lakše nego ostalim jer nas ne shvataju ozbiljno.

HumanoKESIĆ UŽIVO U DOMU OMLADINESmatraš li da bi trebalo produžiti emisiju na 100 minuta?- Emisija će se i produžiti. Biće 60 minuta, a možda i 90 minuta sa Zoranom Kesićem. Igraćemo uživo 22. juna u Domu omladine kao završetak ove naše uspešne sezone. To će biti humanitarni događaj i sav prihod od ulaznica ići će poplavljenim područjima. Na toj priredbi prvi put ćemo prikazati 21. epizodu, koja je snimljena pre ovih poplava, a nije emitovana zato što nije bilo vreme za satiru.

http://www.youtube.com/watch?v=Nnk35yKSpnM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track