Srpsko narodno pozorište u misiji 150 godina

Obeležen jubilej u Novom Sadu

Srpsko narodno pozorište u misiji 150 godina

Stars -
Upravnik SNP Aleksandar Milosavljević podsetio je brojne goste na davnu 1861. godinu i osnivače srpskog nacionalnog teatra Jovana Đorđevića, Svetozara Miletića Jovana Jovanovića Zmaja i druge

NOVI SAD - Svečano.

Svečanom akademijom na Velikoj sceni „Jovan Đorđević“ novosadsko Srpsko narodno pozorište sinoć je obeležilo 150 godina postojanja.
Upravnik SNP Aleksandar Milosavljević podsetio je brojne goste na davnu 1861. godinu i osnivače srpskog nacionalnog teatra Jovana Đorđevića, Svetozara Miletića Jovana Jovanovića Zmaja i druge.
- Njihova misija bila je očuvanje srpske tradicije i edukovanje naroda, a mi sada tome dodajemo novu misiju, a to je negovanje mladih naraštaja glumaca, reditelja, dramskih pisaca scenografa... - poručio je Milosavljević.
Da je ovo veliki dan i veliki praznik kako za Srpsko narodno pozorište, tako i za čitav narod, naglasio je u svom obraćanju predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.
Veliki jubilej SNP obeležen je i izložbom fotografija kojima je predstavljen istorijat ove značajne institucije, kao i otkrivanjem biste jednog od najplodotvornijih upravnika Miloša Adžića, te odlomcima iz najpoznatijih predstava, opera i baleta.
(S. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja