Marina Tucaković: Tužiću Albanku za krađu „Kukavice“
Foto: Dragan Kadic

Autorka nije dala dozvolu

Marina Tucaković: Tužiću Albanku za krađu „Kukavice“

Stars -
Autorka hita koji je proslavio Cecu Ražnatović kaže da će se posavetovati sa svojim saradnicima kako da postupi i poručuje da ovakvim stvarima jednom treba stati na put

Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Futa Radulović razmišljaju da na adresu pevačice s Kosova Džemile Veseljaj pošalju tužbu jer je bez njihove dozvole snimila pesmu „Kukavica“, koju su oni napisali i koja je proslavila Svetlanu Cecu Ražnatović.Ovaj veliki hit u albanskoj verziji nosi naziv „O Qyqan“ i postigao je ogromnu slušanost nakon samo jednog izvođenja u emisija „Arkiva šćip“. Ali čim je pesma emitovana, otkriveno je da i te kako podseća na Cecinu numeru iz devedesetih koja je i danas veoma popularna.

- Niko nas nije zvao za dozvolu da snimi „Kukavicu“, pa je nismo nikome ni dali. Imam svog pablišera koji se bavi zaštitom mojih i Futinih autorskih prava i konsultovaćemo se s njim šta treba da radimo, tačnije da li ćemo podneti tužbu. Takvoj praksi treba stati na put - kaže Tucakovićeva za Kurir.Član žirija „Pinkovih zvezda“ čula je snimak albanskog prepeva čuvene balade.- Dobra pesma se ne može upropastiti. Albanci su vrlo muzikalan narod. I mi smo ranije obrađivali pesme drugih. Sigurno ima još nekih mojih pesama koje su snimljene negde u svetu, a da za to ne znam - zaključuje najtraženiji domaći tekstopisac.

Ceca Ražnatović nije čula kako zvuči albanska verzija „Kukavice“.Prava adresa za vaša pitanja su Marina i Futa, koji su autori pesme. Nisam pratila šta se pisalo, niti sam čula pesmu - rekla je Ceca.

Uplašila seALBANKA SKLONILA SPOT S FEJSADžemile Veseljaj je pevačica koja je poznata po nastupima uživo. Ona je Cecin veliki fan, pa je možda to razlog što je prepevala njen možda i najveći hit. Ipak pošto se na srpskim portalima pojavila vest da je obradila „Kukavicu“, ona je spot uklonila sa svog profila na Fejsbuku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track