Goran Bregović za Srpsku novu godinu peva u Nišu!
Foto: Nemanja Pancic

Koncert na trgu

Goran Bregović za Srpsku novu godinu peva u Nišu!

Stars -
Verujem da će to biti spektakl kakav Niš još nije doživeo. Očekujem veliki odziv Nišlija, ali i goste iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore..., potvrđuje Bregovićev dolazak gradonačelnik Perišić, koji je na izmaku 2014. i najavio „najveću žurku na Balkanu“

Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane uveseljavaće Nišlije na Trgu kralja Milana za Srpsku Novu godinu, eskluzivno otkriva Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

"Verujem da će to biti spektakl kakav Niš još nije doživeo. Očekujem veliki odziv Nišlija, ali i goste iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore...", potvrđuje Bregovićev dolazak gradonačelnik Perišić, koji je na izmaku 2014. i najavio „najveću žurku na Balkanu“, ali tada nije želeo da kaže o kojim je izvođačima reč.

Sada se već zna da je to renomirani Bregovićev bend koji je nastupao širom sveta. Zna se i da će kao predgrupe Bregoviću i Orkestru za svadbe i sahrane, od 18 do 21 sat, nastupiti mlade niške snage i bendovi koji su skoro sastavni deo svake manifestacije i žurke na Medijani. Ove godine je izostao tradicionalan doček 2015. u Parku Svetog Save.

"Tada je takva situacija bila da smo morali da se toga odreknemo. Zato koristim priliku da se zahvalim svim našim prijateljima i donatorima koji su nam omogućili da za Srpsku Novu godinu u Niš dovedemo Gorana Bregovića i njegov bend, a morate priznati da se za Srpsku Novu vredi pomučiti. Za doček 2015. imali smo niske temperature, a sada imamo najave i prognoze meteorologa da će 13.januara u Nišu biti pravo vreme za jedan ovako kvalitetan nastup“, kaže Perišić.

Sudeći po reputaciji Bregovića i njegovog ansambla Nišlijama i njihovim gostima provod je zagarantovan. Bregović, renomirani muzičar i tekstopisac, vođa Orkestra za svadbe i sahrane i nekadašnji lider Bijelog dugmeta, jedne od najpopularnijih rok grupa u tadašnjoj Jugoslaviji krajem 1970-ih i polovinom 1980-ih godina, poslednjih godina stekao je i svetsku slavu nastupajući širom sveta. Proslavio se i kao kompozitor filmske muzike, posebno u filmovima Emira Kusturice, a komponovao je i za umetnike poput Igija Popa i Sesariju Evoru.

(tvbest.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track