SPREMAJU ŠOU: Otkriveni kandidati za predstavnika Srbije na Evroviziji
Foto: Marina, Story, Printskrin

Konačno

SPREMAJU ŠOU: Otkriveni kandidati za predstavnika Srbije na Evroviziji

Stars -
Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić ovogodišnji su kandidati za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije u Beču, saopštila je danas Radio-televizija Srbije

Predstavnik Srbije na predstojećem Evrosongu biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50 prema 50, a finalni izbor biće održan 14. i 15. februara, uživo na RTSu-u.

Bojana Stamenov pevanjem se bavi od svoje sedme godine i završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi - gitara, lauta i renesansno pevanje. Bila je finalista šou-programa "Ja imam talenat" 2012.

"Veoma sam uzbuđena što ću biti jedan od kandidata koji će se takmičiti da predstavlja našu zemlju na Pesmi Evrovizije. To je vrsta muzike koja meni leži, presrećna sam i jedva čekam finalni izbor", rekla je Stamenov.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Jelić se bavi pevanjem i plesom od detinjstva, a svira violinu i violu. Sa 17 godina postao je najmlađi član stalne baletske postave Pozorišta na Terazijama u Beogradu, a igrao je i u teatrima u Barseloni.

Ima dva studijska albuma, a već je učestvao na Beoviziji 2008. kada je u duetu sa Anom Štajdohar zauzeo drugo mesto.

"Ovo će biti treći put da učestvujem na izboru za našeg predstavnika za Evrosong. Od mog poslednjeg učešća prošlo je nekoliko godina i, iako sam potajno priželjkivao poziv, iznenađen sam", rekao je Jelić.

Foto: Story
Foto: Story

Krstić u finalni izbor za predstavnika Srbije na Evroviziji dolazi kao pobednica specijalne emisije u kojoj je učestvovalo 13 najkvalitetnijih neafirmisanih talenata koje je kompozitor Vladimir Graić odabrao kroz audicije širom Srbije.

Pevanjem se bavi od pete godine, a 2012. godine bila je pobednik serijala "Šljivik" u kategoriji - Vokalni solista.

"Veliko zadovoljstvo mi je da se takmičim sa dva sjajna izvođača. Za mene je ovo ogromno i novo iskustvo, ali pre svega privilegija i čast", rekla je Krstić.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Odluku o kandidatima doneli su Vladimir Graić, Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća "Beoton".

Predstavnik "Beotona"Saša Mirković rekao je da će se organizatori potruditi da ove godine daju dodatni akcenat na promociju i marketing nakon odabira našeg predstavnika i istakao da gledaoce 14.i 15. februara očekuje šou koji u produkcijskom smislu "do sada nije viđen".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track