NIJE DOBRODOŠAO: Otkazan koncert Miroslava Ilića u Vinkovcima
Foto: Zorana Jevtić

Ne žele ga u Hrvatskoj

NIJE DOBRODOŠAO: Otkazan koncert Miroslava Ilića u Vinkovcima

Stars -
Koncert folk pevača Miroslava Ilića, zakazan za 12. februar u Vinkovcima, ali je otkazan

Pravi razlog otkazivanja koncerta Miroslava Ilića nije naveden, ali pretpostavlja se da je razlog otvoreno pismo od strane vinkovačkog i županijskog Udruženja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske u kojem su najoštrije osudili dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovcima.

Udruženje je u pismu upućenom gradskim i državnim institucijama zatražila trajnu zabranu nastupanja srpskog folk pevača, u Vinkovcima i Hrvatskoj oupšte.

Osim za Ilića zatražili su zabranu i za sve druge koji su propagirali i veličali četništvo. U zahtevu su naveli kako je koncert Ilića u Vinkovcima neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija, pod okriljem noći, protustavno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, i kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i sotoniše hrvatske branitelje.

"U Vinkovcima su još uvek vidljivi tragovi razaranja počinjenih od strane pobornika velikosrpske ideologije i pripadnika četničkog pokreta", objasnili su u pismu.

Ilić je nakon pisma rekao da veruje da će koncerta biti i da se ne boji nikoga. Rekao je da neće tražiti dodatno osiguranje, koje mu eto sada, nakon otkazivanja koncerta, ni neće trebati. Ilić je još govorio kako je vreme da se prošlost zaboravi i naveo kako i hrvatski pevači imaju koncerte u Srbiji.

Foto Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić

(Dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja