JELENA ŽIGON POSLE PLJAČKE: Ivani izjavljuju saučešće kao da sam umrla
Foto: Dragana Udovičić

Očajna

JELENA ŽIGON POSLE PLJAČKE: Ivani izjavljuju saučešće kao da sam umrla

Stars -
Uzeo mi je sva dokumenta, novčanike sa stola i jedino što sam imala, preostalo ordenje mog dede Mitra Martinovića, velikog junaka, ipričala je glumica

Glumicu Jelenu Žigon pretukao je mlađi muškarac sa kapom preko glave, koji je upao u subotu oko 13 časova u kuću porodice Žigon na Senjaku. U tom momentu Jelena je bila sama u prizemlju, dok su na spratu bili njena ćerka Ivana (47) i unuk Steva. Njih dvoje ni slutili nisu šta se dešava.

"Odmarala sam se kad se ispred mene stvorio mlađi muškarac. Ugurao me je u sobu i bacio na pod. Nije me tukao, ali me jeste maltretirao. Gušio me je rukom sve vreme jer se verovatno bojao da ću vikati. Tražio je da mu dam novac i zlato. Stalno je ponavljao: "Jelena, smirite se, neću vas ubiti!" Znači da je znao u čiju je kuću upao i da se spremao za napad. Verovatno je mislio da će naći ko zna šta", rekao je poznata glumica.

"Tražio je da mu odmah donesem sve zlato koje imam u kući. Gušio me je i nisam mogla da mu odgovorim, bila sam prestravljena. Da me je pustio, rekla bih mu šta imam u kući pa neka nosi, ali nije. Plašio se da ga ne vidim", priča Jelena.

Provalnik je držeći Jelenu jednom rukom, drugom počeo da obija fioke."Uzeo mi je sva dokumenta, novčanike sa stola i jedino što sam imala, preostalo ordenje mog dede Mitra Martinovića, velikog junaka. Više nije ni imao šta da pokrade", rekao je Jelena.

"Toliko me je pogodio taj napad, ali i sve kasnije. Ljudi zovu i iz inostranstva. Novinari se raspituju, a ja se već dugo klonim intervjua tako da mi sve ovo sada nimalo ne prija. Mnogo je drugih većih nesreća od moje. Moju Ivanu su zvali da joj izjave saučešće, strašno, kao da sam umrla. Očajna sam zbog svega", rekla je Jelena.

Razbojnik je u kući porodice Žigon bio 20 minuta, onda je sa plenom otišao i ulazna vrata zaključao sa spoljne strane. Tek tada Jelena je mogla da pozove ćerku Ivanu, koja je pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Ivana Žigon (Foto Damir Dervišagić)
Ivana Žigon (Foto Damir Dervišagić)

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track