(FOTO) Pogodite ko je devojčurak pored slavne Silvane!
Foto: Printskrin Fb

Mlade i lepe

(FOTO) Pogodite ko je devojčurak pored slavne Silvane!

Stars -
Ova slika nastala je na vrhuncu slave poznate pevačice Zilhe Barjaktarević iz Bosne koja je u to vreme bila udata za poznatog teniskog trenera

Društvenom mrežom Fejsbuk kruži fotografija na kojoj se nalazi Silvana Armenulić i još jedna devojčica. Verni Silvanini fanovi odmah su prepoznali Snežanu Đurišić, s početka svoje karijere. Kada je Đurišićka tek kao devojčica počinjala svoju karijeru, Silvana je bila na vrhuncu svoje popularnosti. Nije poznato kada je fotografija nastala, a fanovi su odmah prepoznali Snežanu kao devojčicu na početku karijere.

Podsetimo, Silvana Armenulić, Zilhe Barjaktarević iz Bosne, sa šesnaset godina otišla kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama. Umetničko ime uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Mangano, čiji je film „Gorak pirinač“ posebno volela. Svojom pojavom, načinom odevanja i pesmama napravila je veliku promenu u narodnoj muzici. Pesma "Šta će mi život" Tome Zdravkovića, koju je otpevala u TV seriji "Ljubav na seoski način", postala je megahit, a istoimena ploča, koju je izdao zagrebački "Jugoton", prodata je u to vreme u neverovatnih 300.000 primeraka.

Poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari. Zajedno sa njom poginula je i njena sestra Mirjana (Merima) Barjaktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track