VEROVALI ILI NE: Ani Bekuti uručena nagrada posle 24 godine!
Foto: Damir Dervisagic

Osvojila još davne 1991. godine

VEROVALI ILI NE: Ani Bekuti uručena nagrada posle 24 godine!

Stars -
Pevačici je protekle subote uručena nagrada koju je osvojila davne 91. godine kada je njena pesma u susednoj Makedoniji proglašena za najslušaniju na radio stanicama

Ova vest mogla bi slobodno mogla da se svrsta u rubriku "Verovali ili ne" jer je folk pevačica Ana Bekuta dobila nagradu u Skoplju posle 24 godine.

Naime, pevačici je protekle subote uručena nagrada koju je osvojila davne 91. godine kada je njena pesma u susednoj Makedoniji proglašena za najslušaniju na radio stanicama. Međutim, Bekuta je na to priznanje čekala skoro tri decenije, ali i pored toliko godina ono je stiglo u prave ruke.

"Pesmu "Stariot džumbušlija" snimila sam i otpevala davne 91. godine i to na makedonskom jeziku. Pesma je u periodu od 91. do 92. godine postala najslušanija u Makedoniji i za nju je sam trebala da primim nagradu. S obzirom da je devedestih godina na našim prostorima došlo do raspada bivše Jugoslavije nagrada nikako nije mogla da mi se uruči. Protekle subote 14. marta Šaban Šaulić, Saša Matić i moja malenkost održali smo koncert u Skoplju u hali "Boris Trajkovski" gde mi je nagrada i uručena. Veoma sam ponosna jer je pesma "Stariot džumbušlija" ( prevedeno na srpski) "Stari veseljak" postala veliki hit", rekla je Bekuta.

(Best portal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja