MIRKA VASILJEVIĆ: Deca su nam rođena uz himnu Crvene zvezde!
Foto: Marina Lopicic

Iskreno o braku sa Vujadinom

MIRKA VASILJEVIĆ: Deca su nam rođena uz himnu Crvene zvezde!

Stars -
Čovek mora da bude psihički jak i da gleda da je to trenutno, zbog boljeg kvaliteta života i budućnosti dece, govori mlada glumica

Mirka Vasiljević (24) koja je u decembru donela na svet sina Mihajla, svoje treće dete s nevenčanim suprugom, fubalerom Vujadinom Savićem. Svoju glumačku karijeru nije prekidala zbog tri uzastopne trudnoće, ali se svakako više posvetila porodici nego laktanju za velike uloge.

Od ranog detinjstva je dinamična pa je tako već kao petogodišnjakinja snimala reklame, nosila dečije revije i bila voditeljka. Ipak, prekretnica joj je bila glavna uloga u popularnom filmu "Mi nismo anđeli".

Moje okruženje

"Od kada sam dobila poziv na kasting za taj film pa do danas, uvek sam imala nešto da radim, nisam imala pauzu u karijeri. Istina, nekada se više, a nekada manje radilo. Od detinjstva sam se navikla na obaveze i preopterećenost", govori Mirka.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Veoma mlada osetila je želju da postane majka pa je već u 21. rodila sina Andreja.

"Takva je situacija i u mojoj porodici. Do 25. godine bilo je vreme venčanja i rađanja dece. To je moje okruženje i to mi je sasvim normalno. Kada sam stupila u vezu sa Vujadinom i kada sam shvatila da možemo da funkcionišemo, odlučili smo se da gradimo porodicu", kaže glumica.

Mala beba u rukama za Mirku nije bila nepoznanica, jer se, kada je imala deset godina, rodio njen brat.

"Bila sam svesna šta znači novi život, a onda, što sam bila starija, bila sam svesnija šta su obaveze. Vodila sam brata u vrtić, učila ga da hoda, menjala mu pelene", ističe Mirka.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Porodica je Mirki velika podrška u danima kada Vujadin igra u Engleskoj, a ona s decom živi u Beogradu. Sa prvim i drugim detetom Mirka nije imala potrebu za dadiljom, ali danas već razmišlja o tom koraku.

"Kada nemam posla, nisam u Beogradu pa je kvalitetnije da budemo kao porodica zajedno tamo gde je i Vujadin. U inostranstvu nemam nikakvu obavezu, osim da vodim kuću. Kada se vratim u Srbiju, tu je moj mali porodični tim, koji se navikao na nove članove. Ipak, uspevala sam da sve uskladim s Andrejom i Adrijanom, ali je sada sa Mihajlom već teže. Razmišljam o pomoći dadilje, jer fizički više ne mogu da, recimo, otputujem s njih troje sama, jer je u avionu nemoguće držati dvoje dece u krilu, a beba je mala, dok i Adrijana ima tek godinu", iskrena je Vasiljevićeva.

Prvi ugovor

Već na početku veze s Vujadinom glumica je bila spremna da se odrekne nekih ličnih prohteva.

"Počeli smo se zabavljati od 19. godine, u periodu kada sam ja sa Ljubišom Samardžićem snimala seriju "Miris kiše na Balkanu", koja je prerasla u film. On je tada potpisao svoj prvi ugovor u inostranstvu. Tada smo se dogovorili da ćemo pokušati da uspemo, iako živimo na takvoj relaciji. Rekla sam da sam spremna i da neću da biram gradove gde ćemo živeti", govori Mirka.

Foto: Printskrin/TV Pink
Foto: Printskrin/TV Pink

Kao i Vujadin, sin legendarnog fudbalera Dušana Savića, Mirka je odrasla u porodici koja je vezana za Crvenu zvezdu i, kako kaže, da je drugačije bilo, ne bi ni uspeli.

"Bilo ko da spomene drugi klub, Vujadin dobije svojih pet minuta da objasni zašto Crvena zvezda treba da bude omiljeni. Deca su nam rođena uz himnu Crvene zvezde. U nekim momentima za nekoga preteruje, ali to mu je bila želja, a mi jedno drugo poštujemo. Želeo je da prvi zvuk njima bude himna, a hoće li biti zaluđeni kao on, to ćemo videti", govori Mirka.

Ono što ovu mladu porodicu očekuje, a česta je tema, jeste venčanje Mirke i Vujadina.

"Kada dođe odmor, koji traje veoma kratko, nekako mi je potrebno da radimo ono što rade porodice tokom cele godine. Nemam kad da jurim dekoracije za venčanje. Bitno je da funkcionišemo kao da smo u braku, a od njega ne bežimo", zaključuje Mirka.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Oboje strogi roditelji

Mirka u svakom trenutku uključuje Vujadina u odrastanje dece, iako on najčešće nije pored njih.

"Drago mi je što postoji internet. Obasipam ga nepotrebnim porukama, tipa da Andrej ima u vrtiću rođendan. Želim da imaju povezanost, da ne naviknu da nije uvek prisutan, pa da se meni više obraćaju. Postoje teme o kojima će pričati s tatom, ali i sa mamom. Ne želim da deca zaziru od mene, a da on bude dobar. Podednako smo oboje strogi roditelj", govori glumica.

Bolji kvalitet života

Njihova razdvojenost za Mirku nije recept ni za siguran uspeh niti za neke nesrećne krajeve.

"Nije lako zato što ono što nije tu, nadohvat ruke, s vremenom se naviknete bez toga, a čovek, onda, uđe u neki svoj svet i kolotečinu. Čovek mora da bude psihički jak i da gleda da je to trenutno, zbog boljeg kvaliteta života i budućnosti dece, za koju se Vujadin trudi da je stvori", iskrena je Mirka.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track