BALKANSKA MODA: I Hrvatice vole mlađe, a naročito ako su Srbi
Foto: Ps, Damir Dervisagic, Beta Dragan Gojic

Briga ih za godine

BALKANSKA MODA: I Hrvatice vole mlađe, a naročito ako su Srbi

Stars -
Da je mlađe slađe, pokazuju i glumica Nina Violić (43), koja je već šest meseci u vezi sa 19 godina mlađim beogradskim glumcem Milanom Marićem...

Ljubavna romansa između Igora Kojića, sina folk pevača Dragana Kojića Kebe, i hrvatske pevačice Severine Vučković potresla je Srbiju i Hrvatsku.

Mnogi su se iznenadili i vrte glavom nad romansom 43-godišnje žene i 28-godišnjeg mladića jer velike razlike u godinama između zaljubljenih uvek intrigira posmatrače, a skandal je zagarantovan ako je u vezi žena ta koja je znatno starija od svog izabranika.

Severina, koja se nikad nije brinula zbog eventualne osude okoline, zasad se ne oglašava po tom pitanju. Ona je zaljubljena do ušiju, čini joj se kao da naočitog fudbalskog menadžera poznaje ceo život, šalje mu srdašca putem društvenih mreža ...

"Pustite mlade neka se vole - kao da tim svojim gestovima ponovo poručuje pevačica, kojoj ovo nije prvi put da ljubi mlađeg muškarca. Podsetimo, u jesen 2005. godine tada 34-godišnja Severina zaljubila se u osam godina mlađeg Matu Čuljka, a njihova je veza potrajala oko godinu i po. Razišli su se prijateljski, a razlog prekida, istakla je Severina, nije bila razlika u godinama.Da je mlađe slađe, pokazuju i glumica Nina Violić (43), koja je već šest meseci u vezi sa 19 godina mlađim beogradskim glumcem Milanom Marićem, kao i pevačica Marina Perazić (56), koja je pre dve godine navodno bila u ljubavnoj vezi sa tada 21-godišnjim studentom Dimitrijem Blugrejem. Marina o toj svojoj romansi nikad nije želela da govori medijima, ali je rado isticala da je privlače mlađi muškarci.

Istraživanja pokazuju da nije jedina: svaka šesta žena starija od pedeset godina za partnera bi izabrala 40-godišnjaka, podaci su iz jedne američke ankete.Psiholozi ovakav izbor objašnjavaju činjenicom da su odavno prošla vremena u kojima je muškarac bio glava kuće u koju donosi svoju zaradu, a slatka i poslušna ženica doma ga čeka spremna da udovolji svim njegovim željama. Žene danas zarađuju same, ne treba im zaštitnik, pa sledom toga biraju mlađe, fleksibilnije, zabavnije i tolerantnije muškarce.

Primer je i Danijela Martinović (44) i Petar Grašo (39), koji se vole već punih sedamnaest godina. U svom pet godina mlađem Petru, pevačica, ističe, ima sve ono što nije pronašla ni u jednom drugom muškarcu. Slično govori i Jelena Radan (40), koja je svom šesnaest godina mlađem dečku Borisu Sekuliću pre malo više od godinu dana rodila ćerku Mašu, shvatajući da ljubav ne pita za godine.

Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja